Байден приїде до Польщі напередодні річниці російського вторгнення в Україну

Байден приїде до Польщі напередодні річниці російського вторгнення в Україну

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден здійснить візит до Польщі 20-22 лютого та зустрінеться з президентом Анджеєм Дудою, аби обговорити двосторонню співпрацю та колективну допомогу Україні. Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

— Крім того, президент Байден виступить із промовою напередодні річниці жорстокого та неспровокованого вторгнення Росії в Україну, звернувшись до того, як Сполучені Штати згуртували світ, щоб підтримати народ України, який захищає свою свободу та демократію, і як ми будемо продовжувати підтримувати народ України стільки, скільки буде потрібно, — сказано у повідомленні на сайті Білого дому.

В рамках візиту запланована зустріч Байдена з лідерами Бухарестської дев’ятки (B9), до якої входять дев’ять держав НАТО — Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Ру- мунія, Словаччина, Угорщина та Чехія. Президент США хоче «підтвердити непохитну підтримку Сполученими Штатами безпеки Альянсу».

Байден відвідував Польщу у квітні. Він зустрівся з американськими військовими та українськими біженцями, яких прихистили поляки.

Джерело

Новости Украины