Байден прогнозує «два жахливих роки» у разі перемоги республіканців


Байден прогнозує "два жахливих роки" у разі перемоги республіканців

Джо Байден (Фото: EPA)

Президент США Джо Байден прогнозує «два жахливих роки» у разі перемоги республіканців на проміжних виборах до Конгресу Штатів. Про це повідомляє CNN.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Журналісти пишуть, що Байден «дав відверто похмуру оцінку» під час збору коштів минулої п’ятниці в Чикаго.

«Якщо ми втратимо Палату представників та Сенат, це будуть жахливі два роки. Хороша новина в тому, що я маю ручку для [підписання] вето», – сказав він.

8 листопада у Штатах – основний день голосування на проміжних виборах, що проводяться у середині терміну повноважень президента. Оберуть законодавців до Конгресу США – 35 зі 100 сенаторів, та у повному складі – Палату представників, а також губернаторів.

Сьогодні вирішується, хто візьме під контроль Конгрес та всі ключові рішення цього законодавчого органу США, що вплине на здатність Байдена ухвалювати потрібні його адміністрації закони та рішення.

  • 7 листопада лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті перед виборами заявив про підтримку України, хоча раніше казав, що республіканці можуть скоротити допомогу Україні наступного року, якщо отримають контроль над Палатою.
  • Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл, навпаки, закликав збільшити постачання зброї.
  • Радник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван під час візиту до Києва запевнив, що США продовжать підтримувати Україну і після виборів до Конгресу.

Читайте також: Розбір | Вибори у США. Республіканці можуть перемогти демократів: що буде з військовою допомогою Україні

Джерело

Новости Украины