Байден упевнений, що республіканці продовжуватимуть підтримувати Україну


Байден упевнений, що республіканці продовжуватимуть підтримувати Україну

Джо Байден (фото — ЕРА)

Американський президент Джо Байден вважає, що після нещодавніх виборів у США Конгрес, як і раніше, надаватиме допомогу Україні, попри антиукраїнські заяви деяких республіканців. Як пише Bloomberg, про це він сказав журналістам у Нантакеті, штат Массачусетс, куди приїхав на День подяки.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Зараз не час залишати Україну», – заявив Байден.

Як висловився президент США, на останніх виборах «у нас було багато розмов, чи збирається інша команда (Республіканська партія. – Ред.) продовжувати підтримувати Україну».

«І я все ще вважаю, що там [у республіканців] вистачає підтримки», – сказав Байден.

Читайте також: Новий конкурент Трампа. Хто такий Рон Десантіс і що він говорив про Україну

Перед проміжними виборами на початку листопада 2022 року законодавці-республіканці та деякі з кандидатів на входження до Конгресу пообіцяли новий аудит підтримки США України після того, як у січні візьмуть під контроль Палату представників.

Деякі республіканці-трампісти закликали взагалі припинити підтримувати Україну.

  • У республіканців днями запевнили, що допомога Україні не зменшуватиметься – навіть навпаки. «ЗСУ зможуть літати на F-16, настав час відповісти Росії за В’єтнам», – заявив сенатор від республіканців.
  • На виборах демократи зберегли контроль над Сенатом – Байден почувається добре.
  • Водночас попередній президент США Трамп назвав вибори «певною мірою такими, що розчаровують», а ЗМІ пишуть, «він лютує».
  • 22 листопада в Сенаті закликали Байдена передати Україні Grey Eagle, оскільки ці дрони «можуть змінити перебіг війни».

Джерело

Новости Украины