«Барселона» звільнила головного тренера

Светислав Пешич
/ Getty Images

Баскетбольна «Барселона» повідомила про дострокове розірвання угоди з головним тренером команди Светиславом Пешичем. За діючими умовами він повинен працювати з клубом ще в сезоні 2020/21.

Напередодні Барселона поступилася Басконії в фіналі чемпіонату Іспанії – 67:69. Відтак команда не виграла останнього сезону жодного трофею, повідомляє ФБУ.

Читайте також: «Барселона» українця Пустового зазнала прикрої поразки у фіналі чемпіонату Іспанії

«Перед початком фінальної фази ACB в Валенсії ми домовилися з клубом, що це буде мій останній сезон в якості тренера команди, тому що моя робота вже була виконана і прийшов час дати іншій людині можливість взяти на себе роль головного тренера. Пишаюся своєю роботою і грою команди в ці сезони. Завжди буду радий допомогти «Барсі». Хочу подякувати фанатів і керівництво за підтримку і бажаю «Барселоні» усіляких успіхів», – сказав Пешич.

Одним з кандидатів на заміну Пешича є головний тренер «Жальгіріса»
Шарунас Ясікявічюс.

Кар’єра Пешича в «Барселоні»

Пешич вдруге очолив «Барселону» в лютому 2018 року. Привів команду до двох перемог в Кубку Іспанії (2018, 2019), але жодного разу не виграв чемпіонат і не виходив в «Фінал чотирьох» Євроліги.

За два етапи Пешича в клубі «Барселона» в 322 офіційних матчах здобула 235 перемог, виграла Євролігу (2003), дві ліги ACB (2003, 2004) і три Кубка Іспанії (2003, 2018, 2019).

Источник

Новости Украины