Баскетболістка збірної України феєрить на старті у чемпіонаті Швейцарії – українці немає рівних

Баскетболістка Яцковець – найкраща у матчі в Швейцарії
/ ФБУ

Баскетболістка збірної України Ольга Яцковець, яка грає за «Вінтертур», дуже вдало провела стартовий поєдинок у чемпіонаті Швейцарії. Українка стала найкращою баскетболісткою матчу.

У стартовому поєдинку «Вінтертур» зіграв проти «Ньона». Українка доклалась до розгромної перемоги своєї команди – 86:52, пише Ukrbasket.

Варто прочитати: Зіркова українська баскетболістка Ягупова відмовилася перейти у російський клуб

Феєрична гра українки

Українська баскетболістка за проведений час на паркеті набрала 24 очка, 12 підбирань та 7 передач. Яцковець з цими показниками одна з найкращих на старті чемпіонату Швейцарії.

Ольга Яцковець лише початку серпня поповнила склад швейцарського клубу. Минулого сезону українка виступала за словацький «Ружомберок». На момент зупинення змагань команда здобула 19 перемог у 19 поєдинках. Яцковець була лідером чемпіонату за результативністю. У середньому за поєдинок набирала 17,4 очка, робила 7 підбирань.

Додамо, що в листопаді жіноча збірна України має зіграти два відбіркові матчі чемпіонату Європи. Спершу проти Фінляндії вже 12 листопада, а через три дні українська команда поміряється силами з Бельгією (15 листопада). За рішенням ФІБА ці поєдинки відбудуться в ізольованому місці в Португалії.

Що відомо про Ольгу Яцковець

  • Яцковець – вихованки бердянської школи баскетболу. Виступала за місцеву «ДЮСШ-БДПУ».
  • У 2016 році переїхала з Бердянська до Києва та стала гравцем БК «Авангард», з яким у цьому ж році стала володаркою Кубка України. Цей рік став один із найкращих в кар’єрі Яцковець. Її назвали найкращою баскетболісткою на своїй позиції у жіночій баскетбольній лізі у сезоні 2015/16.
  • У національній збірній України дебютувала в матчі з Люксембургом у 2016 році Учасниця Євробаскету 2017 року у складі національної збірної України.
  • У складі молодіжної жіночої збірної Ольга Яцковець стала найефективнішим гравцем чемпіонату Європи U-20.
  • У 2017 році перейшла у словацький МБК «Ружомберок». 

Источник

Новости Украины