Бердянськ відзначив День гідності та свободи — Новости Бердянска

З 2014-го року, щорічно 21 листопада в Україні відзначається День гідності та свободи. Впродовж дня бердянці покладали квіти до пам’ятного знаку Героїв Небесної сотні.

Бердянськ відзначив День гідності та свободи

День гідності та свободи об’єднує в собі події двох знакових соціальних зрушень сучасної української історії — Помаранчевої революції та Революції гідності. В обох випадках українці виборювали право на свободу слова, думки і волевиявлення, відстоювали цивілізаційний курс розвитку країни та незалежність нашої Батьківщини.

Вшанувати пам’ять українців, які віддали життя і здоров’я за головні цінності незалежної України, представники влади різних рівнів і громадські активісти приходили до пам’ятного знаку Героїв Небесної сотні.

Зранку 21-го листопада до пам’ятного знаку поклали квіти представники районної і обласної влади — голова БРДА Олексій Бакай спільно з депутатами Запорізької обласної, Бердянської районної та міської рад вшанували пам’ять українських патріотів. О 10-й годині представники міської влади спільно з військовослужбовцями віддали шану загиблим українцям. О 16:00 мітинг-реквієм провели бердянські патріоти, волонтери та ветерани АТО.

Источник

Новости Украины