Без опадів, але з туманами: синоптики дали прогноз погоди на суботу, 9 березня

У суботу, 9 березня, в Україні очікується хмарна погода з проясненнями. Опадів завтра не прогнозується, проте на українців чекають густі тумани.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр. Зокрема, у західних областях вночі та вранці можливий туман.

Вітер переважно буде північно-західний зі швидкістю 3-8 м/с. Невеликий дощ можливий лише у Криму.

Температура повітря вночі очікується в межах від 2 до 7 градусів морозу, на Закарпатті й узбережжі морів від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу.

Вдень температура підніметься до рівня від 2 до 7 градусів тепла, на Закарпатті, Прикарпатті й півдні Одещини можливе підвищення температури до 10 градусів тепла. У Карпатах вночі очікується від 5 до 10 градусів морозу, вдень температура залишиться поблизу нуля.

У Києві вітер буде дути північно-західний зі швидкістю 3-8 м/с. Температура повітря вночі очікується від 2 до 7 градусів морозу, вдень також від 2 до 7 градусів тепла.

У неділю та понеділок погода в Україні прогнозується переважно без опадів, лише 11 березня в західних регіонах країни та деяких областях можливий невеликий дощ, а в Карпатах імовірний мокрий сніг.

Температура повітря вночі очікується від 1 до 8 градусів морозу, на узбережжі морів та Закарпатті й у понеділок в Україні, за винятком сходу та північного сходу, від 3 градусів тепла до 3 градусів морозу.

Вдень температура підніметься від 2 до 9 градусів тепла, а в найтепліші дні, 10-11 березня, на заході та у південно-західних областях очікується підвищення температури до 7-13 градусів.

Нагадаємо, у Мукачеві на початку березня розквітла знаменита на всю країну «шалена» сакура. Це ще один приклад того, наскільки вражаючою та непередбачуваною може бути природа.

Як повідомляв OBOZ.UA, на вершинах гір Українських Карпат у перший день весни, 1 березня 2024 року, тривала зимова погода. Там усе ще лежав сніг.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины