Біля Ізмаїла можуть встановити плавучу ТЕС з Туреччини

Україна веде переговори з Туреччиною щодо оренди кораблів-електростанцій, які можуть встановити біля Ізмаїла та Одеси. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Як повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, Україна веде переговори з Туреччиною щодо розміщення у ключових портах Дунайського регіону та Одеси плавучих електростанцій для часткового перекриття дефіциту електроенергії, оскільки Одещина — транзитна область, у нас немає власної генерації.

Губернатор повідомив, що у Туреччини є потужні кораблі, які видають 250 МВт. Зараз вивчається питання про залучення трьох таких: в Ізмаїл, Одесу та порт Південний.

Переговори залежать від можливостей створити безпекові умови.

Довідка: використання плавучих ТЕС, які можуть працювати на зрідженому газі, дизелі, мазуті чи біопаливі, – це всесвітньо визнана технологія. Існує світовий ринок оренди таких енергетичних баржів обсягом близько 10 ГВт. Лідер світового ринку енергетичних барж – турецька компанія Karadeniz Holding, яка працює під брендом Karpowership. Її судна Powerships працюють у багатьох країнах світу, зокрема в Гамбії, Гані, Гвінеї-Бісау, Лівані, Сьєрра-Леоне, Судані, Замбії, на Кубі.

Джерело

Новости Украины