Біля Полтави вчергове зайнялося Макухівське сміттєзвалище

За інформацією: Суспільне Полтава.

Пожежа неподалік Полтави на Макухівському сміттєзвалищі, вересень 2024-го. Суспільне Полтава

Рятувальники ліквідовують пожежу на полігоні твердих побутових відходів у селі Макухівка під Полтавою. Пожежа зайнялася 26 вересня.

Про це Суспільному розповіла речниця рятувальників області Світлана Рибалко.

За словами Світлани Рибалко, 26 вересня загорілось сміттєзвалище у Макухівці на території близько 500 квадратних метрів. Рятувальники локалізували пожежу. Нині продовжують ліквідацію. На місці працює одне відділення рятувальників і комунальні служби.

“Зараз там залишилось 5 людей особового складу та одна цистерна. Більше потреби немає. Але вночі було відкрите полум’я. Повідомлення про загорання нам надійшло о 20:14. Від нас там працювало чотири одиниці техніки та 20 людей особового складу”, — розповіла речниця.

Серед можливих причин загоряння Світлана Рибалко назвала як недопалок, так і природні явища.

"Залити сміттєзвалище складано, щоб повністю ліквідувати загорання — воно глибоке та старе. Але проливаємо, як можемо", — зауважила рятувальниця.

На полігоні твердих побутових відходів, що у селі Макухівка біля Полтави, вже виникала пожежа 15 вересня. Близько 18:30 там зайнялася площа в приблизно 2,5 гектара. Для ліквідації залучали три десятки рятувальників та сім автівок ДСНС, також комунальну техніку. Пожежу гасили п’ять днів. На місці позмінно працювало сім рятувальних підрозділів. Одні гасили пожежу вночі, інші — вдень. 19 вересня надзвичайники ліквідували пожежу на стихійному сміттєзвалищі у селі Макухівка.

Читати ще

Читати ще Неподалік Полтави на Макухівському сміттєзвалищі третій день поспіль гасять пожежу

Новости Украины