Біля узбережжя Італії виявили дві тонни кокаїну на $440 млн – фото, відео


Біля узбережжя Італії виявили дві тонни кокаїну на $440 млн – фото, відео

Кокаїн біля узбережжя Сицилії (Фото: Поліція Італії) Поліція Італії біля східного узбережжя острова Сицилія виявила партію кокаїну вартістю близько $440 млн. Про це йдеться у повідомленні правоохоронців. Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Товар» був ретельно упакований у водонепроникні пакети, зв’язані між собою та оснащені сигнальним ліхтарем.

Командування фінансової поліції заявило, що плаваючі пакунки були скинуті в море для того, аби торгові судна могли виловити їх і доставити на берег.


Біля узбережжя Італії виявили дві тонни кокаїну на $440 млн – фото, відео

«Особливий спосіб пакування та наявність світлового пристрою, що дозволяє відстежити його, наштовхнули на гіпотезу, що це міг бути вантаж наркотиків, ймовірно, залишений у морі одним із вантажних суден, що курсують цією ділянкою узбережжя, з метою подальшого підйому та транспортування на материк», – пишуть у поліції.

За підрахунками італійських правоохоронців, ціна виявленої партії кокаїну становить близько $440 млн.

Там додали, що виявлення та подальше вилучення двотонної партії наркотиків є «однією з найбільших знахідок такого типу» на території Італії. 

  • 7 жовтня 2022 року СБУ заявила про нейтралізацію кримінального угруповання, яке діяло під керівництвом народного депутата Іллі Ківи.
  • 29 березня 2023 року прикордонники затримали чоловіка, який намагався ввезти в Україну наркотиків на суму понад $150 000 у місці, де має бути подушка безпеки в авто.

Читайте також: У Мексиці піймали наркобарона зі списку найбільш розшукуваних втікачів

Джерело

Новости Украины