Білоруська тенісистка відмовилась засудити Лукашенка і атаки на Україну

Білоруська тенісистка відмовилась засудити Лукашенка і атаки на Україну

Фото: Getty Images Сабаленка негласно підтримує знищення України

Аріна Сабаленка не стала відповідати на пряме питання про вбивство українців кремлівськими військами.

Аріна Сабаленка підтримує війну в України, яку розпочав кремлівський режим, і яку підтримує білоруський диктатор Олександр Лукашенко.

Про це можна судити з відповіді білоруської тенісистки під час прес-конференції у Парижі, за підсумками матчу другого раунду Ролан Гаррос.

Спортсменці поставили прямі питання про війну в Україні та підтримку Олександра Лукашенка. Утім, отримавши можливість заявити про те, що вона засуджує те, що її країна допомагає росії знищувати українські міста, Сабаленка відмовилась відповідати на питання. Фрагмент спілкування з журналістом наводить БТУ.

Журналіст: «У 2020 році ви підписали листа на підтримку Лукашенка, у часи, коли він катував і бив протестувальників на вулицях. І тоді, зрештою, ви з’явилися на святкування нового року разом з ним. Як це можливо, щоб потенційно перша ракетка світу підтримувала диктатора і (питання переривається)».

Сабаленка: «У мене немає для вас коментарів, тож дякую за ваше запитання».

Журналіст: “Друге питання: ви продовжуєте говорити, що ніхто не підтримує війни, ніхто. Але чи можете ви сказати за себе і вимовити: «Я, Аріна Сабаленка, категорично засуджую факт того, що Білорусь атакує Україну ракетами, і я хочу, щоб це припинилося»?».

Сабаленка: «У мене немає коментарів для вас».

Журналіст: «Тобто ви, по суті, підтримуєте все, тому що не можете висловитися? Ви не маленька людина, Аріна. Ви можете (питання переривається)».

Модератор: «Вона ясно дала зрозуміти, що не має наміру відповідати».

Сабаленка: «По-перше, так»

Журналіст: «Тепер ми все знаємо. Усе зрозуміло».

Сабаленка: «У вас достатньо моїх відповідей, я не маю коментарів для вас».

Журналіст: «Нам усе зрозуміло»

 

Джерело

Новости Украины