«Більшість, кого ми вивозимо з Красногорівки, – загиблі від обстрілів або травмовані». «Білий Янгол» закликав мешканців до евакуації

Поліцейські евакуюють поранених, надають допомогу хворим, гасять пожежі та фіксують злочини рф проти мирного населення. Крім того, правоохоронці вивозять тіла загиблих і закликають вцілілих до вчасного порятунку. 

Місто Красногорівка Мар’їнської громади продовжує потерпати від російських обстрілів. Щодня в населеному пункті палають будинки та гинуть цивільні мешканці. Ті, хто вцілів, — страждають від нестачі їжі та медичної допомоги. «Янголи» забирають хворих людей, яким необхідне лікування, та відвозять їх до лікарні.

Так, Рустам Лукомьский і Василь Піпа вивезли жінку, якій потрібно було ставити крапельниці, до медзакладу в місто Курахове. У цей час стався обстріл. Ворожий снаряд влучив поруч із місцевим магазином. Екіпаж одним з перших прибув на місце події, зафіксував російський злочин та допоміг загасити пожежу. Також «янголи» надали допомогу пораненій та забрали тіло загиблого.

Згодом правоохоронці знову повернулись до міста Красногорівка, адже там теж відбувся обстріл. Постраждало декілька приватних будинків, загинули та дістали травми цивільні. Поліцейські задокументували наслідки удару, евакуювали труп місцевого, допомогли пораненим чоловікам і доставили їх до лікарні.

Майже кожного дня «янголам» телефонують мешканці Мар’їнської громади та просять про різноманітну допомогу. На цей раз до правоохоронців звернулася мешканка Красногорівки, яка 5 днів тому отримала перелом шийки стегна. Пенсіонерка більше не могла витримувати біль та попросила поліцейських відвезти її до лікарні.

Правоохоронці не залишають в біді жодного мешканця. Об’їжджають домівки та вмовляють евакуюватися.

«Місто Красногорівка доволі велике, й воно все – під ударом. Документуємо обстріли як на околицях, так і в центрі. Проте мешканці відмовляються евакуюватися. Тільки після того, як поруч загинули люди, деякі родини вирішили виїхати. Не чекайте, поки близьких людей пошматує снарядами. Ми готові вивезти всіх – і громадян з інвалідністю, і ваших домашніх улюбленців. Не віддамо на розстріл росіянам жодного життя», — каже начальник відділу поліції №2 (м. Курахове) Артем Щусь.

Джерело

Новости Украины