Бізнесу затвердили компенсацію ЄСВ за нові робочі місця


Бізнесу затвердили компенсацію ЄСВ за нові робочі місця

Фото: depositphotos.com

Кабінет міністрів затвердив механізм компенсації роботодавцям у 50% від витрат на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) за створення нових робочих місць та за прийняття на роботу офіційно зареєстрованих безробітних. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Компенсацію отримають роботодавці, які протягом року виплачують працівникам заробітну плату у розмірі щонайменше трьох мінімальних зарплат.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

У разі збереження такого рівня зарплати компенсація виплачуватиметься за кожного працевлаштованого протягом наступних 12 місяців.

Цей механізм працюватиме з 1 січня 2024 року.

Суб’єкти малого підприємництва отримають 100% компенсацію ЄСВ за працевлаштування на нове робоче місце зареєстрованого безробітного, направленого центром зайнятості.

Компенсація виплачуватиметься за умови, що людину беруть на роботу на строк не менше двох років. Отримуватимуть компенсацію ФОПи будуть кожен другий місяць протягом цього періоду.

Планується, що цей механізм працюватиме вже цього року.

«Новий механізм запроваджує економічні стимули за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, а також сприятиме створенню нових робочих місць. Це сприятиме збільшенню зайнятості та зменшенню безробіття», – прокоментувала міністерка економіки Юлія Свириденко.

  • 21 вересня 2022 року бізнесу розширили компенсації за працевлаштування ветеранів, молоді та іноземців.
  • 25 січня 2023 року бізнесу розширили компенсації за працевлаштування переселенців.
  • 27 березня у Києві запустили проєкт для працевлаштування батьків та опікунів дітей з інвалідністю.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Джерело

Новости Украины