«Борисівна» у Хмельницькому долучилась до акції у підтримку полонених

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Суспільне Хмельницький

На безстрокову акцію "Поверніть героїв додому", що відбувається щоп’ятниці, сьогодні, четвертого листопада, прийшла звільнена парамедикиня Тетяна Васильченко під позивним "Борисівна", яка потрапила в полон з Азовсталі в травні 2022 року. Сьогодні "Борисівна" дякує всім, хто боровся за звільнення всіх військовополонених та хоче нагадати світу – наші захисники повинні якнайшвидше повернутися додому.

Звільнену з полону Тетяну Васильченко хмельничани зустрічають з обіймами, парамедикиня в рідному місті – не стримує сліз. На початку акції "Поверніть героїв додому" вона очолює мирну ходу по вулиці Проскурівській із закликами повернути додому українських захисників, які досі знаходяться в полоні.

"На жаль, ще є багато полонених, які потребують звільнення. Але ми знаємо, що процес триває. Просто деякий час треба набратися терпіння. Я повернулась, я щаслива і хочу подякувати всім, хто весь цей час не втрачав надії, хто підтримував мою доцю. Моя родина – це весь народ України. Мій дім – це Україна. І коли ми повертались, в нас був обмін суто жінок. Ми просто ступили й сказали: "Ми вдома. Ми на рідній землі"", – сказала Тетяна.

На сьогоднішню акцію прийшла й мати звільненого вчора полоненого військового Світлана Сторчак. Розповідає – сім’я родом з Маріуполя, її син захищав рідне місто.

"Хочу подякувати всім, хто виходив кожної п’ятниці й підтримував наших хлопців і нас. До землі вам вклоняюсь. Дуже щаслива, вчора мій син був обміняний і приїхав на українську землю. Я впевнена на всі 150%, що він коли приїде сюди, він також буде стояти з нами", – говорить мати звільненого з полону військового.

Її землячка, Альона Шаліна свого сина з полону чекає досі. Зв’язатися з ним, каже, не змогла, тому на акцію приходить щоп’ятниці – отримати підтримку та підтримати інших жінок, які так само чекають на повернення своїх рідних.

"Ми його впізнали на відео при виході з Азовсталі. Нам зателефонували з Червоного хреста, так ми дізнались, що він в полоні", – розповіла Альона.

Парамедикиня Тетяна Васильченко всім присутнім говорить – навіть без зв’язку з рідними та новин з України полонені вірять, що їх чекають і за них борються.

"Попри всі їхні інформаційні фейки: "Україна вас забула. Ви там не потрібні", ми знали, просто знали, що ми повернемось. Ми навіть ще коли перебували в полоні в Оленівці, то знали, що це наша територія, просто тимчасово окупована. Ми казали, що повернемось на територію, підконтрольну Україні. Тому що в Оленівці ми також знаходилися на своїй території, на своїй землі, за яку ми боремось", – каже "Борисівна".

Безстрокова акція «Поверніть героїв додому» на підтримку українських військовополонених відбувається щоп’ятниці у середмісті з 12 до 13 години, організатори акції закликають долучатись до неї всіх небайдужих.

Новости Украины