Боротьба з коронавірусом: у Сумах проводитимуть дезінфекцію маршруток?

Керівництвом міської ради спільно з фахівцями епідеміологічних служб та соціально-небезпечних захворювань проведено нараду з приватними перевізниками щодо профілактики вірусних захворювань та заходів, спрямованих на виявлення у водіїв ознак наркотичного чи іншого сп’яніння.

На початку наради Степан Пак наголосив на належному санітарному утриманні громадського транспорту та проведенні в транспорті профілактичних заходів з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції в місті.

«Ви всі вже знаєте, що в країні є випадок захворювання на коронавірус, вчора міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій окрім низки превентивних заходів, ухвалила рішення проводити поточну дезінфекцію міського громадського транспорту», – сказав заступник міського голови.

Присутнім надали рекомендації МОЗ України щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків коронавірусу при наданні транспортних послуг в місті. В першу чергу, це розповсюдження інформаційних постів про профілактику вірусу, недопущення до роботи працівників з ознаками респіраторних захворювань, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту та проведення дезінфекції салонів транспортних засобів.

Статистику розповсюдження коронавірусу та інших вірусних інфекцій довів до відома присутніх перевізників завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень обласного лабораторного центу Олександр Черняк. Зокрема, послуги з дезінфекції салонів транспорту надаються обласним лабораторним центром.

Далі про головні ознаки наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції розповів директор обласного медичного центру соціально небезпечних захворювань Тарас Злиденний. Він зауважив, що всі водії громадського транспорту щорічно проходять медичний огляд, зокрема лікарів нарколога та психіатра.

«Випадки надання довідок хворим, які перебувають на обліку у нарколога або психіатра, у місті відсутні, – зауважив лікар. – Провести огляд водіїв на стан алкогольного або наркотичного сп’яніння можна в будь-який час доби у нашій лікарні. А взагалі, перевізникам варто посилити контроль за роботою медичних працівників, які проводять передрейсовий огляд водіїв».

Наостанок наради Сергій Яковенко зупинився на темі перевірок, які протягом останнього місяця проводились відділом за участі представників патрульної поліції. Він звернувся до перевізників з проханням відповідально віднестись до зауважень та усунути недоліки виявлені та зафіксовані комісією. Серед найбільш поширених – відсутність інформації в салонах транспорту (про перевізника, телефони для зв’язку, страхової компанії, тощо) та неналежний санітарно-технічний стан рухомого складу.

Підсумував результати наради Степан Пак. Він наголосив, що з часом тема коронавірусу буде не актуальна, але не варто забувати, що багато людей мають інші захворювання: ГРВІ, туберкульоз, гепатити, що є не меншим ризиком для мешканців міста. Саме тому необхідна поточна дезінфекція транспортних засобів, адже це може убезпечити людей від вірусних захворювань.

В результаті засідання члени наради дійшли спільного рішення – проводити поточну дезінфекцію міського громадського транспорту, керуватися рекомендаціями МОЗ України щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків коронавірусу та довести їх до відома водіїв, а також посилити контроль за роботою медичних працівників, які проводять огляд водіїв перед рейсом.

Источник

Новости Украины