Британія запровадила санкції проти РФ за мобілізацію

Британия ввела санкции против РФ за мобилизацию

Велика Британія оголосила про запровадження санкцій проти 22 чиновників РФ, причетних до військових злочинів в Україні та організації так званих "референдумів". Про це повідомляється на сайті британського МЗС у середу, 30 листопада.

До списку санкцій потрапив віце-прем'єр-міністр РФ Денис Мантуров, який "відповідає за нагляд за російською оборонною промисловістю та оснащення мобілізованих військ".

Обмеження стосуються Аркадія Гостєва, директора Федеральної служби виконання покарань РФ, та Дмитра Безруких, керівника Федеральної служби виконання покарань Ростовської області. У Лондоні пояснили це тим, що вони тісно співпрацювали з олігархом Євгеном Пригожиним для поповнення складу приватної військової компанії "Вагнера" ​​за рахунок ув'язнених.

Крім того, санкції було введено проти голови Центральної виборчої комісії Росії Елли Памфілової та керівника виборчкому Ростовської області Андрія Бурова за "організацію фейкових референдумів на чотирьох тимчасово окупованих територіях України".

Також до списку санкцій потрапили 10 губернаторів і глав регіонів Росії, у тому числі керівники Дагестану, Інгушетії та Калмикії – одних з найбідніших етнічних республік, звідки призивається значна кількість військових для війни в Україні.

Санкції запроваджено також проти військових комісарів п'яти російських регіонів, включаючи військового комісара Москви Ігоря Єгорова.

В обґрунтуванні санкцій зазначається, що губернатори та військові комісари брали участь в організації на території Росії часткової мобілізації, що класифікується як дії, спрямовані на "підрив територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України".

Британські санкції передбачають заморожування активів підсанкційних осіб, заборону їх в'їзду на територію країни, а також заборону посадки та дозвіл вилучення літаків, які перебувають у власності таких осіб.

Вказано, що Лондон уже запровадив санкції проти понад 1200 фізичних та 120 юридичних осіб у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії до України. Також Велика Британія виділила понад 2,3 млрд. фунтів стерлінгів на військову допомогу Україні.

https://ua.korrespondent.net/world/4540073-brytaniia-zaprovadyla-sanktsii-proty-rf-za-mobilizatsiui

 

 

Джерело

Новости Украины