Бюджет Дніпропетровщини на 2023 рік: на що підуть гроші

На Дніпропетровщині затвердили обласний бюджет-2023. Відповідне розпорядження підписав голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Це кошторис воєнного часу. У ньому передбачили кошти на всі соціальні виплати. На відновлення критичної інфраструктури після ворожих ударів і підтримку тероборони.

«Працювали над обласним бюджетом три місяці. Врахували у ньому виклики воєнного часу. Кошторис затверджено вчасно, тому вже на початку наступного року профінансуємо всі соціальні витрати», – зазначив голова Дніпропетровської ОВ Валентин Резніченко.

Більшість обласного кошторису піде на утримання бюджетних установ – лікарень, коледжів, профтехів, інтернатів, центрів реабілітації дітей. Передбачено кошти на зарплати та стипендії. Зберегли й усі виплати, які мешканці регіону отримували останніми роками. Наприклад, допомога сім’ям загиблих, незаможним сім’ям, дітям-сиротам, спортсменам. Загалом на все це – понад 5 млрд. грн.

Виділили кошти і на відновлення критичної інфраструктури після ворожих ракетних ударів. А ще – підтримку тероборони, рятувальників, громад регіону, які найбільше страждають від війни. Загалом – понад 1 млрд грн. У планах купити нове медичне обладнання

. «Цього року вперше формували кошторис за умов війни. Надходження до бюджету менші, ніж у попередні роки. Незважаючи на це, нам вдалося його збалансувати за доходами та витратами», – сказала директор департаменту фінансів Дніпропетровської ОВ Тетяна Шебеко.

Обласний бюджет Дніпропетровської області на 2023 рік – понад 8 млрд. грн. Як і минулі роки, основним джерелом його наповнення є податку доходи фізичних осіб.

Джерело

Новости Украины