Бюджетні рахунки міста Бердянськ розблоковано — Новости Бердянска

Обслуговування казначейських рахунків відносно освітньої субвенції та рахунків державного бюджету розблоковано. Найближчим часом заробітна плата працівників загальної середньої освіти та виплати допомог, компенсацій, грошового забезпечення, державних стипендій буде проплачена у повному обсязі.

Що передувало блокуванню рахунків?

З перших днів роботи Бердянська міська військова адміністрація визначила перелік пріоритетних питань для подальшої роботи. Один з ключових — всебічна підтримка армії та військових. На жаль за весь період війни з рф, міська влада виділила аж 20 тисяч гривень на потреби армії. Військова адміністрація в максимально стислі терміни підготувала програму підтримки: «Про надання фінансової підтримки військовим частинам Збройних сил України, підрозділам Сил територіальної оборони Збройних сил України, підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій, підрозділам Національної гвардії України, Управління Національної поліції України в Запорізькій області, Запорізькому обласному центру комплектування та соціальної підтримки на 2022 рік». Однак наповнити Програму коштами не вдалось. Причини дві: аморфність колишнього керівництва міста і пряма відмова начальника фінансового управління проводити відповідні платежі.

Чому працівникам бердянських бюджетних установ затримують зарплатню?

У жовтні начальник фінансового управління виконавчого комітету написала заяву на звільнення. Після документального оформлення розриву трудових відносин, Бердянська міська військова адміністрація втратила можливість проводити будь-які фінансові операції. Одразу розпочалась робота з переоформлення доступу до казначейських рахунків. Крім того, до військової адміністрації надходили численні скарги від співробітників бюджетної сфери міста про безпідставне припинення виплат зарплат та їх нерівномірне нарахування.

Враховуючи вищенаведене було ухвалено рішення про проведення позапланової перевірки цільового розподілу коштів та правомірності використання коштів місцевого бюджету посадовими особами органів місцевого самоврядування. З метою унеможливлення будь-яких фінансових операцій до моменту перереєстрації фінансового управління було ухвалено рішення про тимчасове блокування рахунків.

Перевірка триває і вже є попередні результати. Як приклад: інформація про нерівномірність та вибірковість нарахувань заробітної платні співробітникам органам місцевого самоврядування підтвердилась. Після завершення перевірки усі матеріали будуть передані до правоохоронних органів.

Источник

Новости Украины