Булінг у державній школі Львова: мама заявила про цькування дитини з інвалідністю

Фото: ФБ/Галина Амеліна

Львів’янка Галина Амеліна, заявила про факти цькування у львівській школі Марії Покрови — державному закладі освіти для дітей з порушеннями слуху, про це повідомляє «galinfo».

Як повідомила мама одного з учнів, сьогодні в школі Марії Покрови, якою керує священнослужитель греко-католицької єпархії отець Мостовий, відбулось свято останнього дзвоника.

«Усі діти, батьки  педагоги святкують і радіють, залучені у концерт, прийшли у нарядних вишиванках… Але є одна дитина, для якої нема місця у загальній радості. Мій син. Моя дитина, яку не повідомили про святкування. Не запросили і не чекали. Коли ми приїхали, нам,  м’яко кажучи, були не раді. Єдина дитина, яка сьогодні не одягла вишиванки і не залучена у зальну радість — мій Тимур. Тимур побачив дітей і став. Просто стояв і дивився на дітей, на мене… дитина не розуміла  чому йому, учневі державної школи, на цьому святі нема місця», — повідомила Галина Амеліна.

Вона зазначила, що з початку року Тимура не запросили на жодне свято чи екскурсію, на жоден виступ чи концерт. Хоча дитина дуже горнеться до дітей, завжди радіє можливості пограти з друзями.

«Ми так само не були запрошені у музеї, на свято вишиванки, і зовсім випадково приїхали в школу, коли усі діти були запрошені на зустріч з рятувальниками», — розповіла Галина.

Мама опублікувала відкрите звернення до Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю, Міністерства освіти і науки України та Освітнього омбудсмена Сергія Горбачова із заявою про булінг та цькування дитини з інвалідністю у львівській школі для глухих дітей.

Зазначимо, школа Марії Покрови — комунальний заклад Львівської обласної ради для дітей з порушеннями слуху. Директором школи є священнослужитель УГКЦ о. Любомир Мостовий.

Наразі нам не вдалось тримати коментарі від відповідальних осіб. Телефон директора школи перебуває «поза зоною мобільного зв’язку», а директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олег Паска не відповідає.

Єдиний хто прореагував на подію, керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк, який прокоментував допис мами.

«Нам дуже прикро за таку ситуацію. Хочемо внести маленьку ясність — ця школа не підпорядковується місту, а обласній раді, томи ми не маємо на неї впливу. Галина Амеліна підтримуємо Вас та Вашого сина і впевнені, що Департамент освіти і науки Львівської ОДА обовʼязково втрутиться у цю ситуацію», — зазначив Закалюк.

Згодом на офіційній сторінці школи Марії Покрови у Facebook оприлюднили заяву про наклеп зі збоку Галини Амеліної.

«Колектив Школи Марії Покрови обурений дописом, який опублікувала і поширює Галина Амеліна, звинувативши Школу в булінгу. Її син Тимур знаходиться на індивідуальній формі навчання, уроки проводяться у першу половину дня згідно затвердженого розкладу. Усі ж позашкільні заходи ( екскурсії, свята та інше) відбуваються після закінчення уроків.

День вишиванки — всеукраїнське свято, а одягати вишиванку цього дня  — вибір кожної людини особисто.

Галина Амеліна була попереджена про дату закінчення навчального року заздалегідь. На дошці оголошень школи анонсувалося про дату і час проведення Свята останнього дзвоника. Крім цього дитина брала участь у репетиції напередодні. Галина Амеліна приїхала у цей день із запізненням, але її дитина все ж змогла взяти участь в урочистостях і тішилася святкуванню разом з усіма.

Читайте також: на Львівщині засуджено маму учня, який цькував онкохвору однокласницю.

Нам дуже неприємно через інсинуації та наклепи, які Галина Амеліна періодично висуває проти Школи Марії Покрови», — зазначили в дописі школи.

Джерело

Новости Украины