«Було реально дуже страшно»: свідчення очевидців про обстріл Полтави 3 вересня

За інформацією: Суспільне Полтава.

Розбите скло поблизу влучання російської ракети у Полтаві, 3 вересня 2024-го року. Суспільне Полтава

Василь Миронов проживає неподалік місця влучання, під час обстрілу він був у квартирі разом із дружиною. Суспільному чоловік розповів:

"Ми з дружиною були. Я ближче до цього вибуху був, а дружина далі. Скло повністю повибивало, в квартирі в першій кімнаті, холодильник аж розвернуло. Кватирки прямо з м’ясом повиривало. Всередині все, що стояло, лежить. От тільки зараз починає до мене доходити, що могло вдарити і зачепити мене".

Люди поблизу місця обстрілу у Полтаві, 3 вересня 2024-го року. Суспільне Полтава

Два звуки вибухів чула Анастасія Артюх. Вона теж була вдома, під час тривоги зайшла у ванну, аби уберегти себе за двома стінами.

"Було реально дуже страшно. На щастя, в нас нічого не вибило, але от поряд будинок, за ним, у ньому все повибивало, всі вікна. У нас підвалу немає в нашому будинку, тому у нас єдиний варіант був поки сидіти. Коли трохи тихіше стало, ми зідзвонилися з батьками, чи всі живі, чи все в порядку", ― розповіла Суспільному Анастасія Артюх.

Олена Сердюк під час атаки РФ також перебувала у ванній кімнаті із дитиною. Суспільному розповіла:

"Тільки тривога, буквально хвилина ― і одразу один і другий вибухи. Ми подумали, що десь у нас у будинок (влучили ― ред.). Всі вікна повибивані, і в під’їзді, і у сусідів".

Внаслідок російського обстрілу Полтави 3 вересня пошкоджені житлові багатоквартирні будинки. Суспільне Полтава

Що відомо про вибухи у Полтавській ТГ 3 вересня 2024-го

Зранку 3 вересня жителі Полтави та Полтавської громади чули два звуки вибухів. Вони пролунали близько 09:10. Перед цим у Telegram-каналі Повітряних сил повідомляли про ракету у напрямку Полтави. За кілька хвилин до вибухів у регіоні оголосили про повітряну тривогу ― о 09:08.

Армія РФ влучила у будівлю Інституту зв’язку у Полтаві. Відомо про щонайменше 41 загиблого та понад 180 поранених, заявив у своєму Telegram-каналі президент України Володимир Зеленський.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, з-під завалів дістали 11 людей. У сусідніх будинках вибило вікна та пошкодило фасади. Російська армія використала для обстрілу дві балістичні ракети.

Читати ще

Читати ще Обстріл Полтави 7 червня: кому компенсують за зруйноване житло

Читати ще У Полтаві у День пам’яті вшанували захисників України

Читати ще У Полтаві проводять акцію вшанування захисників, які загинули під час російсько-української війни

Новости Украины