«Це була мрія мого життя». Жителька Кіровоградщини отримала грант на розвиток власного бізнесу

За інформацією: Суспільне Вінниця.

колаж Суспільне Кропивницький

Вікторія Рясна з міста Знам’янка Кропивницького району Кіровоградської області отримала грант на розвиток своєї справи. Жінка 25 років пропрацювала у бюджетній сфері, після цього захотіла відкрити власний бізнес.

Минулого літа Вікторія Рясна закінчила курси косметолога-естетиста. За 100 тисяч гривень купила апарат пресотерапіїІнноваційне косметологічне обладнання, яке за допомогою спеціального костюма та потоку стисненого повітря, забезпечує м'яку та безпечну дію на лімфатичні та кровоносні судини з метою естетичного та косметологічного ефектів., нові меблі та зняла в оренду кабінет.

"У мене раніше була практика роботи з грантами, тож я шукала можливість виграти гроші та докупити необхідне обладнання для роботи. Посилання на цей проект мені кинули подруги. Я заповнила анкету, пройшла навчання та написала бізнес-план. Зазвичай гранти надають людям, які вкладють фінансування у свою справу. Тож я наполегливо чекала на перемогу".

На отримання гранту претендували четверо жительок Знам'янської громади. Перемогу здобула Вікторія, яка відкрила косметологічний кабінет. Тепер жінка надає послуги пресотерапії та біоенергетичного масажу.

"Мені виділили 71 тисячу 150 гривень. 70 тисяч я використала на купівлю терапевтичного приладу – оздоровчо-відновлювальної терапії. 1150 гривень – на косметичну кушетку. Нині планую пройти навчання та отримати сертифікат на користування цим обладнанням. 1 грудня відкрила ФОП, працюю і сплачую податки. Тепер я займаюсь тим, про що мріяла все життя".

фото Вікторії Рясної

Проект "Жіноче лідерство: на шляху відновлення України" реалізовують у Знам'янці, Приютівці, Олександрії та місті Кременчук Полтавської області з серпня 2022 року. Про це Суспільному розповіла координаторка проекту у Знам'янській громаді Ірина Варакута.

"У бізнес-навчанні, який влаштували у Світловодську, взяли участь 16 учасниць, по чотири від кожної громади. Кваліфіковані тренери розповідали дівчатам як скласти бізнес-план. Після закінчення навчання учасницям давали два тижні на написання власних бізнес-проектів. Потім їх відправляли на розгляд комісії. Головною умовою було те, що дівчата мали відкрити ФОП".

Кошти в рамках проєкту надав уряд Великобританії. Максимальна сума гранту – в межах 100 тисяч гривень. "Учасниці гранту отримували різні суми. Вони перераховували, що саме їм потрібно закупити для свого бізнесу. Гроші переможниці отримали у грудні минулого року".

Зі слів Ірини Варакути, у 2023 бізнес-навчання не буде. Проект на Кіровоградщині триватиме до лютого цього року.

Новости Украины