За інформацією: Суспільне.

Линки з Прип’яті. Суспільне Луцьк
Для приготування господині нарізають овочі — картоплю, моркву, влітку додають свіжий щавель, взимку консервований або заморожений. Обов’язковим інгредієнтом також є яйця.
"Линок — дуже жирна риба і навариста. Смак із линка, він дає поживність. Він смачний. Линок має багато м’яса. Це риба, яка не має кісток", — каже Віта Домашевич.

До борщу обов’язково додають яйця. Суспільне Луцьк
Цим борщем пригощають гостей Національного парку "Прип’ять-Стохід" із різних міст, —каже Віта Домашевич, — смакували ним і французи, і поляки.
"Чому цей борщ варили у цих селах — тому що на березі самої річки це було дуже доступно — зранку зловили рибку, щавлю нарвали, картоплі накопали, якщо це серпень. Стали біля плити, зварили смачний і поживний борщ", — говрить жінка.

Господиня Віта Домашевич нарізає інгредієнти для борщу. Суспільне Луцьк
Господиня заправляє юшку цибулею, її теж не нарізає дрібно, а навпіл, щоб страва більше натягнулася смаком. Линки, щавель та яйця додає в самому кінці, щоб риба не розварилась, а тримала свою форму і була цілісною.

У нацпарку «Прип’ять — Стохід» борщ з линками варять на відкритому вогні. Суспільне Луцьк
Борщ варять на відкритому вогні. Допомагає розкласти вогнище Валерій Пузняк.
"Линок зазвичай ловиться в затонах. Тут біля Сваловичів. Линок — це така мульна донна риба, вона практично не спливає на верх і вона харчується поживними речовинами, які знаходяться в дні. Колись було дуже багато, а зараз линка зменшилося у зв’язку зі зміною клімату", — говорить Віта Домашевич.
На завершальному етапі в борщ додають лавровий лист, сіль та перець.

Сметани до зеленого борщу з линками не додають. Суспільне Луцьк
Після того як борщ приготувався, його накривають кришкою і дають настоятись ще кілька хвилин. А перед подачею на стіл заправляють петрушкою.
