Чемпіон НБА Станіслав Медведенко балотуватиметься до Київради

Станіслав Медведенко
/ facebook.com/slava.medvedenko

Дворазовий переможець НБА Станіслав Медведенко балотуватиметься на виборах до Київської міської ради.

Поки про те, що Медведенко братиме участь у виборах, офіційно не повідомлялося. Однак кандидат на посаду міського голови Києва від партії «Голос» Сергій Притула в інтерв’ю 24 каналу назвав Медведенка одним із тих, хто буде в його команді під час виборів до Київської міської ради.

Стас Медведенко – це надія «Голосу» в Дніпровському районі. У нас не так багато в країні чемпіонів НБА і людей, які присвятили своє життя спорту, а по закінченню активної спортивної кар’єри присвятили життя спорту для громади. І він займається цими справами в Дніпровському районі, ми якраз хочемо з його допомогою масштабувати це до рівня всієї столиці,
– заявив Сергій Притула.

Більше про це: Про команду Притули та ймовірну поразку на виборах: відверте інтерв’ю з кандидатом у мери Києва

На сторінці самого Медведенка теж є інформація, яка може свідчити про те, що саме від «Голосу» він балотуватиметься на місцевих виборах.

«Команда Притули набирає обертів! З такою командою можливі рішучі зміни в місті. Партія «Голос» – це не партія однієї людини, це партія професіоналів з різних сфер, які знають як перетворити Київ на сучасне та комфортне місце для життя, роботи та відпочинку. Програма дій вже незабаром», – йдеться в дописі Медведенка.

Відзначимо, що Станіслав Медведенко вже не вперше братиме участь у виборах. У 2019 році він балотувався  на позачергових виборах до Верховної Ради як самовисуванець по округ №214 Дніпровського району міста Києва. Однак набрав лише 2,3% голосів.

Що варто знати про Станіслава Медведенка

  • Народився 4 квітня 1979 року.
  • Колишній професійний баскетболіст. Виступав на позиції важкого форварда.
  • В Україні виступав за клуби «Денді-Баскет», «Будівельник» та «Київ». З останнім клубом став чемпіоном України у 2000 році.
  • В 2000 році перейшов до «Лос-Анджелес Лейкерс». Тоді ж вперше став чемпіоном НБА (сезон 2000/01), хоча в цьому сезоні зіграв лише в семи матчах за команду в регулярному чемпіонаті (жодної гри у старті), і не зіграв жодного матчу в плей-офф.
  • У сезоні 2001/02 році він виграв другий титул чемпіона НБА. Цього разу його статистика була значно кращою – 71 матч в чемпіонаті (6 у старті) та 7 ігор у плей-офф. Хоча часу в цих матчах отримав не так і багато.
  • Значно більше часу за команду він провів у сезоні 2003/04, коли «Лейкерс» дійшли до фіналу. Однак команда поступилася «Детройту».
  • У сезоні 2006/07 виступав за команду «Атланта Хоукс». Після чого закінчив кар’єру професійного баскетболіста. Причиною стали постійні важкі травми.
  • У  2011 – 2014 роках працював у тренерському штабі збірної України з баскетболу одним з помічників Майка Фрателло.

Источник

Новости Украины