Через Ізмаїл та Дунайське пароплавство збільшать контейнерні перевезення

Хороші новини: з минулого тижня український морський коридор після отримання необхідних дозволів з боку ВМС ЗСУ працює цілодобово, що дозволить збільшити експорт та імпорт.

Як повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков, потенційно можна збільшити перевезення на 20%.

Вже зараз:

Коридор працює так само ефективно, як і в лютому, коли було перевезено рекордний обсяг вантажів — 8 млн тонн. З початку роботи коридору ім пройшло понад 1000 суден, які перевезли 31 млн тонн вантажів. Очікується, що перші контейнерні перевезення по коридору будуть здійснені вже через 2-3 тижні. Протягом 2 тижнів планується відновити автомобільне поромне сполучення, а через 2 місяці — залізничне.

Заступник міністра відзначив ще два позитивних моменти:

У дунайських портах вже працюють контейнерні сервіси між Україною та Румунією (порт Рені) та між Румунією та Туреччиною (порт Ізмаїл). Українське Дунайське пароплавство готове до перевезення контейнерів вверх по Дунаю.

В цілому, за його словами, у лютому через Дунай пройшло 1,8 млн тонн вантажів — це майже 50% від максимуму, досягнутого у 2023 році.

Це важливий крок до відновлення економіки України!

Джерело

Новости Украины