Через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії — Укренерго закликає економити

Через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії - Укренерго закликає економити

Фото: t.me/Укренерго

З ранку середа, 17 квітня, споживання електроенергії перевищує рівень вівторка майже на 7%. Це створює додаткове навантаження на електростанції, а потім усім українцям потрібно по можливості зменшити споживання енергії. Про це заявили в » Укренерго «.

– З ранку споживання перевищує вчорашній рівень майже на 7%. Це створює додаткове навантаження на електростанції — необхідно додатково включити одразу 3 блоки на теплових електростанціях. Але після трьох російських масованих атак такої можливості немає – теплові електростанції є однією з основних цілей збройних ударів росіян. Імпорту, який є нормальним ринковим засобом покриття дефіциту в енергосистемі, сьогодні майже вдвічі менше, – розповіли в Укренерго.

У компанії додали, що підтримати безпечну роботу енергосистеми допоможуть такі дії:

не включайте обігрівачі та кондиціонери з 19:00 до 22:00; не користуйтеся одночасно кількома потужними електроприладами: пральною машиною, пилососом, бойлером, електроплитою, чайником та багато інших; вимкніть зайве освітлення та електроприлади.

Бізнес та промисловість також закликали до економії просять зменшити висвітлення реклами, вітрин, вивісок, гірлянд, особливо у вечірні години з 19.00 до 22.00, а також переглянути виробничі процеси з урахуванням економного споживання електрики.

Раніше Укренерго закликало щодня економити електроенергію з 19:00 до 22:00. У компанії зазначили, що одночасно працюють над двома важливими завданнями: ліквідацією наслідків масованих ракетних та дронових ударів росіян та підготовкою до наступного опалювального сезону. Увечері у понеділок, 15 квітня, у Кривому Розі запровадили аварійні відключення світла. Інфраструктуру міста було переведено на роботу на генераторах.
Джерело

Новости Украины