Через закрите укриття в Києві правоохоронці затримали трьох посадовців РДА і охоронця медзакладу


У Києві правоохоронці затримали першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця поліклініки у справі про загибель людей біля зачиненого укриття.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

Підписуйтесь на наш Youtube канал

Трьом затриманим службовцям готують повідомлення про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), а охоронцю — за фактом залишення в небезпеці, що призвело до смерті (ч. 3 ст. 135 КК України).

До цього в межах слідства прокурори з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та в поліклініці. 

Закриті укриття в Києві. LB.ua писав про ці проблеми ще в січні. Що відповідали чиновники тоді і що зараз

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня під час ракетної атаки РФ у Києві загинули троє людей, серед яких — 9-річна дитина. Жителі намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але його двері були зачинені. 

Згодом начальник КМВА Сергій Попко заявив, що жоден із керівників у Києві не має права знімати відповідальність за смерті киян біля укриття, а директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА сказав, що адміністрація не має іншого виходу, окрім як тримати укриття в місті постійно відчиненими.

Тим часом у КМВА повідомили, що ініціюють скликання Ради оборони Києва для обговорення стану і використання укриттів.

Новости Украины