Черги біля ТЦК у Полтаві: із чим це пов’язано

За інформацією: Суспільне Полтава.

Роман Істомін, речник Полтавського ТЦК та СП . Суспільне Полтава

Черги біля об’єднаного міського територіальних центрів комплектування та соцпідтримки у Полтаві утворюються через те, що багато громадян звертаються сюди для уточнення персональних даних. Також приходять люди для отримання відстрочки чи бронювання.

Про це 13 червня під час брифінгу розповів начальник служби зв’язків з громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

Згідно з новим закон про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, оновити дані військовозобов’язані мають упродовж 60 днів. Через це зросло й навантаження на працівників ТЦК, каже Роман Істомін.

"Ситуація така ж, як і у всій Україні. До ТЦК та СП переважно звертаються громадяни, які мають підстави для відстрочки. Якщо говорити про напрямки роботи ТЦК та СП, то сьогодні громадяни, які прибувають за повістками, вони приймаються у першу чергу. Окремо приймаються паралельно з ними громадяни, які записались в електронну чергу. Громадяни, які приходять для отримання відстрочки, приймаються за наявного часу", — розповів Роман Істомін.

За словами Романа Істоміна, для уникнення черг планують створити замість одного об’єднаного міського ТЦК та СП, три районних. Це питання нині розглядають.

Що передбачає новий закон про мобілізацію

18 травня на Полтавщині, як і загалом в Україні, набув чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з новими нормами законодавства, чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої облікові дані. Згідно зі змінами до Кодексу про адміністративне правопорушення, майже у шість разів зростуть штрафні санкції щодо порушення правил військового обліку. За неоновлення даних у ТЦК можуть скасувати й право на керування автівкою.

Новости Украины