Чернігівському служителю Феміди, якого затримали на хабарі у 20 тисяч доларів, повідомили про підозру

10 листопада судді Чернігівського окружного адміністративного суду, якого напередодні викрили під час отримання хабаря у 20 тисяч доларів, вручили повідомлення про підозру.

За інформацією прес-служби Національного антикорупційного бюро України, дії служителя Феміди кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Підозру підписав виконувач обов`язків Генерального прокурора.

Також стало відомо про реакцію суддівської спільноти.

«Рада суддів України категорично засуджує подібні вчинки і наголошує на нульовій толерантності до корупції та її проявів у суддівській спільноті. Ми усвідомлюємо, що за роки судової реформи держава створила належні умови для роботи суддів і призначила за неї гідну суддівську винагороду, отримуючи яку, чесна людина ніколи не спокуситься на хабарі, а тим більше не піде на порушення закону, кидаючи тінь на своїх колег і судову систему в цілому. Ми переконані, що суддям, які схильні до вчинення протиправних дій, не місце у суддівській спільності», — йдеться в оприлюдненій заяві РСУ.

Нагадаємо, 9 листопада детективи Національного антикорупційного бюро затримали чернігівського суддю після одержання хабаря. За версією слідства, гроші суддя попросив та одержав за винесення рішення в адміністративній справі на користь позивача. Неправомірну вигоду служитель Феміди одержав двома траншами: 7 тисяч доларів авансом, до винесення потрібного рішення, і 13 тисяч – за фактом виконаної домовленості.

Як повідомляє портал «Слово і діло» з посиланням на джерела у правоохоронних органах, затриманим є Дмитро Лобан.

Фото – пресслужба НАБУ.

Источник

Новости Украины