Чернівці купили новий тролейбус, ще чотири мають надійти до кінця року

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Facebook/Роман Клічук

У Чернівцях купили новий тролейбус українського виробництва. Транспорт вміщає до 100 пасажирів. До кінця року мають закупити ще чотири таких тролейбуси.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Роман Клічук.

Тролейбус є низькопідлоговим, він обладнаний валідаторами. Також у машині є кондиціонер, камери спостереження та Wi-Fi роутер на 40 користувачів. У тролейбусів є можливість автономного ходу лише до пів кілометра, адже вони не оснащені акумуляторними батареями. Про це йдеться у договорі, оприлюдненому на сайті Prozorro.

За даними тендеру, вартість одного тролейбуса – понад 10,3 мільйона гривень. За всю партію з п'яти машин заплатять 51,5 мільйона гривень.

Салон тролейбуса. Facebook/Роман Клічук

Переможцем тендеру стала компанія "Політехносервіс" з Броварів Київської області. Ця компанія раніше постачала тролейбуси PTS-12 для Харкова, у Вінниці на базі цієї моделі місцевий комунальний перевізник виробляє тролейбуси VinLine.

Раніше компанія "Політехносервіс" виготовляла тролейбуси з білоруськими кузовами "МАЗ". Зараз виробник замінив їх на турецькі, і саме такі тролейбуси отримають Чернівці, повідомив раніше Суспільному керівник тролейбусного управління Петро Лисак.

Що відомо

  • Чернівецьке тролейбусне управління також підписало договір на закупівлю п'яти вживаних автобусів Mercedes-Benz за 6,4 мільйона гривень.
  • З 1 жовтня валідатори у тролейбусах Чернівців не видаватимуть друковані чеки після сплати за проїзд. Контролери отримуватимуть дані про оплату з банківських карток пасажирів через термінал.
  • У Чернівцях виконком міськради підвищив тариф на проїзд в тролейбусах до 10 гривень за одну поїздку. Рішення набуде чинності 1 жовтня. Учні їздитимуть безкоштовно, студенти сплачуватимуть 5 гривень.

Новости Украины