Четверо людей загинули під час обстрілу Первомайського (Виправлено)

Окупанти вдарили по двох громадах.

Серед загиблих — 15-річна дівчина.

Близько 13:30 26 вересня російські окупанти обстріляли місто Первомайський. Під вогонь окупантів потрапили об’єкти інфраструктури та будинки у приватному секторі. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

За інформацією Харківської обласної військової адміністрації, під час обстрілу Первомайського загинули четверо людей — 15-річна дівчина, двоє чоловіків та одна жінка. Після обстрілу сталася пожежа.

«Трапились руйнування приватних осель, виникла пожежа у літній кухні на площі 20 квадратних метрів, а також в автомобілі. Рятувальники 45-ї Державної пожежно-рятувальної частини локалізували пожежу о 14:45. Пошуково-рятувальні роботи продовжуються», — розповіли у ГУ ДСНС у Харківській області.

Крім Первомайського, під обстріл сьогодні потрапило місто Куп’янськ. Після обстрілу зайнялася будівля церковної школи та крамниця на площі 500 квадратних метрів. Одна людина поранена. Рятувальники локалізували вогонь об 11:55, ліквідували — о 16:30. Будівлю Свято-Миколаївського храму врятували. За інформацією ГУ ДСНС у Харківській області, загарбники обстріляли Куп’янськ забороненими снарядами.

«Били реактивними системами залпового вогню із застосуванням заборонених касетних боєприпасів, а також важкої артилерії», — зазначили рятувальники.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській областіФото: ГУ ДСНС у Харківській областіФото: ГУ ДСНС у Харківській області

Як писав UA-NEWS.in.ua, близько 13:30 жителі Первомайського повідомляли, що чули звук вибуху. За інформацією голови ХОВА Олега Синєгубова, було повністю зруйновано два приватних будинки.

Джерело

Новости Украины