Chevrolet представив перший гібридний повнопривідний Corvette

Американська компанія Chevrolet підготувала подарунок усім шанувальникам Corvette. Вперше у 70-річній історії культової моделі компанія серійно випускатиме повнопривідний електрифікований варіант спорткара.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Перший eAWD Corvette E-Ray отримав у своє розпорядження гібридний силовий агрегат. Він складається з добре відомого бензинового 6,2-літрового атмосферного мотора LT2 Small Block V8 та допоміжного електромотора, який рухає передню пару коліс.

ДВС розвиває потужність 495 к.с., а ще 160 к.с. додає електродвигун. Живлення для останнього забезпечує компактна батарея місткістю 1,9 кВтг, розташована між сидіннями. Сумарна потужність гібрида досягає 655 л. Реалізувати потенціал силового агрегата допомагають 8-ступенева роботизована трансмісія з двома зчепленнями та система повного приводу. Завдяки потужному силовому агрегату розгін до першої «сотні» становить лише 2,5 секунди. Це найшвидший Corvette в історії моделі.

Батарея заряджається виключно від системи рекуперації енергії під час руху та гальмування. У режимі Stealth Mode автомобіль здатний рухатися суто на електротязі зі швидкістю до 72 км/год. У стандартну комплектацію увійшли карбонно-керамічні гальма Brembo, регульована адаптивна підвіска Magnetic Ride 4-ї генерації, 20- та 21-дюймові диски з гумою Michelin Pilot Sport 4S. Кузов новинки трохи ширший за стандартний Corvette Stingray. За безпеку відповідають численні електронні помічники, включно із системами контролю рядності та запобігання виїзду зі смуги, системою запобігання фронтальному зіткненню із функцією автоматичного екстреного гальмування.

Для зниження витрати пального новинка оснащена системою Active Fuel Management, яка відключає половину циліндрів при низьких навантаженнях. Окрім того, водій має у своєму розпорядженні 6 режимів роботи силового агрегата для різних дорожніх умов: Tour, Sport, Track, Weather, My Mode та Z-Mode. Також є спеціальний режим Charge+, який дозволить максимально ефективно використати тягову батарею.

Новинка буде доступна у двох варіантах кузова – тарга зі жорстким дахом, що знімається, та кабріолет. За попередніми даними, вартість Corvette E-Ray буде починатися від $104 295. Це значно перевищує вартість базової версії восьмого покоління Corvette ($64500), але всього на $1005 дорожче від топової версії Z06.

Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, концерн General Motors презентував електромобіль Cadillac Celestiq.

Джерело

Новости Украины