Чи буде в Южноукраїнську головна новорічна ялинка?

З наближенням новорічних свят обласних центрах України заговорили про підготовку до встановлення головних ялинок та доцільності проведення святкових заходів. На сьогодні деякі регіони вже заявили, що відмовляються від головних ялинок та святкових ілюмінацій через необхідність економити електроенергію. Чи буде центральна ялинка у Южноукраїнську — дізнавався ЮжБуд_News

Традиційно у Южноукраїнську головна ялинка та новорічні скульптури стоять на площі ПК «Енергетик». За бюджетні кошти минулого року придбано штучні ялинки та прикраси.

Головна ялинка у місті минулого року
Автор фото: ЮжБуд_News

Цього року думки мешканців Южноукраїнської громади щодо встановлення головної ялинки та її ілюмінації розділилися. Одна частина вважає, що не варто встановлювати новорічні прикраси, доки триває війна, адже треба берегти електроенергію, та гроші краще віддати на потреби ЗСУ. Друга частина опитаних вважає, що попри війну ми все одно потребуємо якогось свята, але включати лише на певні святкові дні.

ЮжБуд_News за допомогою опитування у Telegram, Instagram та Viber поцікавились у южноукраїнців їхньою думкою з приводу встановлення головної ялинки та ілюмінації у місті.

  • 38% опитаних e Telegram-каналі ЮжБуд_News вважають, що ялинка потрібна, а 47% проти встановлення, адже у країні війна. У Viber 38% за ілюмінацію, але лише на свята (Св. Миколая, Різдво, Новий рік), 76% категорично проти.
  • У Instagram южноукраїнці вважають, що не варто встановлювати у воєнний стан ялинку, зокрема за цей варіант проголосувала 59% людей.  41% думають, що попри воєнний стан все ж потрібне свято.

 Результати опитування Ми дізнались у директора КП СКГ Лідії Паламарчук чи встановлять цьогоріч новорічну ялинку у центрі міста.

Війна в Україні внесла свої корективи, на жаль, на площі палацу культури проводять сумні для суспільства церемонії. Тож, цьогоріч головної ялинки в Южноукраїнську не буде. Однак будуть встановлені дві ялинки біля магазину “АТБ” та Б/П “Чайка” без великої ілюмінації, щоб зменшити додаткове навантаження на електромережу.

Автор: ЮжкаNews.City Також масових новорічних заходів у Южноукраїнській громаді не буде.

Крім того, у Миколаєві не встановлюватимуть головну новорічну ялинку, про це заявив міський голова Олександр Сенкевич. Він вважає недоречним святкування під час війни. 

Хлопці на передовій роблять все, щоб країна жила. Для того, щоб були маленькі позитивні емоції, попри складну ситуацію. Читайте актуальні події, цікаві факти, свіжі новини міста Южноукраїнська та України на нашому сайті ЮжБуд_News Запрошуємо вас доєднатися до зручного месенджера та слідкувати за сторінками:

  • Telegram
  • Viber
  • Instagram
  • Facebook

Читайте також:

  • Чи буде в Южноукраїнську головна новорічна ялинка?
  • У ПЦУ пояснили, коли українці святкуватимуть Різдво та День святого Миколая
  • Ансамбль “Сакура” здобули перемоги на Всеукраїнському фестивалі в Одесі
  • Як підготуватися до повторного блекауту: кілька порад
  • В Южноукраїнську відбувся благодійний обід “Святого Миколая”

Джерело

Новости Украины