Чи люблять чернігівці шоколад?

Сьогодні у світі відзначається, так би мовити, одне з найбільш солодких свят року – День шоколаду. Археологи довели: шоколад навчилися готувати у Південній Америці ще три тисячі років тому, а після відкриття цього континенту європейцями поступово він почав завойовувати прихильність сердець, чи то радше шлунків людей по всьому світу. Нині практично у кожному супермаркеті можна знайти плитку шоколаду на будь-який смак, і це вже не кажучи про різноманітні крамниці, де продаються солодощі, приготовані за фірмовими рецептами.

Тож з нагоди солоденького свята ми вирішили поцікавитись у жителів міста над Десною, чи люблять вони шоколад та які відчуття у них викликає його споживання.

Юлія, дизайнерка:

– Я люблю черный шоколад с лесным орехом и люблю шоколад за то, что в этот момент получаешь наслаждение, в котором можно будто раствориться. Особенно если есть еще чашечка кофе, чая, тишина или какой-нибудь интересный фильм. Для женщины шоколадка – это все.

В детстве я не ела сладкого совсем, и шоколад полюбила уже в студенческие годы. А сейчас ем его, когда соскучусь. Если часто его есть, то он приедается. Нужно, чтобы захотелось. Поэтому могу и неделями его не есть, но рано или поздно такой момент приходит.

 Анатолій, підприємець:

– Найбільше я люблю молочний шоколад з горіхами. У мене цей продукт викликає позитивні емоції. Мені важко судити про те, наскільки часто я його їм, але, мабуть, усе ж таки частіше, ніж треба.

Кажуть, що шоколад може викликати залежність та піднімає настрій. Раз люди його так люблять, то, мабуть, щось у цих твердженнях є. Принаймні з власного досвіду я можу припустити, що це так.

Валентина, пенсіонерка:

– Мені більше за все подобається молочний пористий шоколад. Чистий, без усіляких домішок. А ось чому саме він, сказати важко. Так само, як і загалом про шоколад. Я просто люблю солодке, і коли дуже хочеться, то купляю.

Мені здається, що солодке потрібне людям тому, що в ньому дуже багато енергії для організму. Особливо коли треба багато працювати або ж, навпаки, хочеться набратися сил, то воно стає у пригоді.

Павло, працює в техпідтримці:

– Я люблю молочный шоколад с лесными орехами. Как правило, ем его два-три раза в месяц. Хотя это зависит от желания организма, потому как могу и пять дней подряд есть, а могу и месяц его не есть. Но за раз плитку съедаю. Это сто процентов.

Мне нравится то, что он повышает тонус мозга и настроение дарит. А еще желание съесть шоколад – это показатель наличия стресса. Помогает его снимать.Но чаще всего ем шоколад потому, чтоза комп’ютером – и мне нужно, чтобы мозг работал.

Еженедельник "Семь Дней"

Источник

Новости Украины