Дана риба готується шляхом сушіння, завдяки чому отримуєте неймовірний смак та особливу текстуру. Лящ в’ялений можна використовувати у якості самостійної страви, закуски до напоїв, адже він дуже корисний, має високий вміст білка, вітамінів, жирних кислот, покращує травлення, знижує ризик виникнення депресії й серцево-судинних захворювань. Він відрізняється насиченим, м’яким, солонуватим смаком. М’ясо щільне і водночас ніжне, прямо тане у роті. Вам точно сподобається аромат з димком. Ікра може додає смаку насиченості, робить його більш оригінальним та пікантним.
Більше про користь
Пропонуємо більш детально ознайомитися з корисними властивостями даної риби:
- До складу входить білок, необхідний для відновлення клітин, завдяки якому суттєво покращується робота шлунка й кишківника.
- Жирні кислоти й омега-3 корисні для серця, знижують ризик розвитку ракових клітин, покращують настрій.
- Мінерали та вітаміни мають позитивний вплив на стан нашого організму.
Але варто пам’ятати, що в’ялений лящ може мати надмірну кількість солі й принести шкоду при надмірному вживанні. Рекомендуємо віддавати перевагу збалансованому раціону і правильному харчуванню. Таким чином, ви будете отримувати лише користь й задоволення. Купувати даний рибний делікатес краще у перевірених магазинах, таких як Rybakavun. Тут ви знайдете широкий асортимент високоякісних товарів по доступних цінах. Уся продукція проходить перевірку, максимально корисна й поживна, відрізняється неймовірним смаком, який точно нікого не залишить байдужим.
Як правильно вибирати та зберігати
Особливу увагу необхідно приділяти зовнішньому вигляду, м’якості м’яса та запаху. Лящ повинен бути пружним, шкіра не липка злегка блискуча, повністю суха. У свіжої риби луска світла, можуть бути жирові вкраплення. Спинка ляща не згинається, повністю щільна. Ребра зазвичай трохи виступають, хвіст витягнутий. Побачили пошкодження, плями, відчули надмірну липкість одразу відмовляйтесь, це точно не свіжий продукт. Також не забувайте прочитати відгуки про продавця, ознайомитися з його репутацією і рейтингом.
Якщо замовили забагато або вирішили частину залишити на потім, необхідно дотримуватись правил зберігання. Наприклад, оптимальна температура в холодильнику – 2-5 градусів. Лящ треба ретельно загорнути в папір, помістити в контейнер, накрити кришкою (зможете уникнути пересихання). Максимальний термін зберігання в холодильнику становить не більше 2 тижнів. Для більш тривалого зберігання риба поміщається в морозилку, заздалегідь упакуйте в фольгу або поліетиленовий пакет, термін зберігання таких умовах декілька місяців.
В’ялений лящ ще нікого не залишив байдужим. Він має ніжне і дуже смачне м’ясо, приємний аромат, чудово підходить у якості закуски до різноманітних напоїв, особливо до пива завдяки своєї солонуватості. Магазини, що торгують даною рибою, зазвичай пропонують якісні товари, але усе одно рекомендуємо перевіряти їх репутацію.