Чому мешканці будинку на вулиці Ділова 2А у Тернополі влаштували протест? (ФОТО)

У Тернополі протестують мешканці будинку на вулиці Ділова 2А. Вони блокують роботу бригади, яка хоче прокласти каналізаційну трубу в їхньому дворі до сусідньої новобудови.

Голова ОСББ цього будинку Іван Шевчук каже, робітники намагалися зробити це без відома і згоди мешканців, тому протестувальники звернулися до поліції. 

“Ми тут вже другу добу. Ми взнали, що до нашого септика бажають доєднатись. Він приблизно з 47-48 року. Ледве витримує обслуговування нашого будинку, бо це є дуже старий септик. Раз в тиждень були вимушені викликати людей, які чистили септик, бо він забивався. Він є аварійний. Ми просто переживаємо за те, що якщо вони вклиняться в наш колектор, ми будемо мати дуже великі проблеми. До нашого септика вже підключений цей будинок, який має 57 квартир. Цей септик просто не витримає ще 16 квартир”.

Голова ОСББ будинку на вулиці Діловій, 2А Іван Шевчук розповідає, забудовник хоче прокласти каналізаційну трубу через територію, яка належить ОСББ, повідомляє Суспільне. Він почав земляні роботи, не узгодивши свої дії з мешканцями:

“Цей сусід з Циганської,7 збирається наглим способом пройти через територію цього дитячого майданчика, нашої прибудинкової території, де паркуються автомобілі і вийти на Ділову. Він звертався до нас 24 вересня цього року, Федорчук В.В. Ніяких документів, чи він забудовник, чи власник, хоча він каже, що він власник і забудовник, він не надав. Ніяких дозволів він так само не надав. Міська рада видала дозвіл на влаштування каналізації, не вказавши, що, куди має йти. І дана особа хоче прорити всю територію, влізти в колектор”.

З представником забудовника Віталієм Федорчуком кореспонденти Суспільного зв’язалися по телефону. Коментувати ситуацію він відмовився. Представник поліції Володимир Кравчук, який на місці події брав пояснення у голови ОСББ, розповів:

“Поступило повідомлення від забудовника та від мешканців ОСББ, 2 а про те, що забудовник хоче проводити якісь комунікації. На даний час будь-яких документів ще ми не бачили. Заявник, який повідомляв про те, що мешканці будинку перешкоджають йому в проведенні робіт, поїхав в поліцію для надання дозвільних документів щодо проведення робіт. На даний час ми прийняли заяву від голови ОСББ про те, що з ними не погоджено будь-які дозвільні документи, так як дані комунікації проходять через їхню територію ОСББ. Відповідно в подальшому треба збирати документи і проводити перевірку”, – каже Кравчук.

Голова ОСББ розповів, аби захистити свої права, звернулися з листами до міської ради, муніципальної інспекції, поліції та водоканалу.

Кореспонденти Суспільного звернулися за коментарем до керівника комунального підприємства “Тернопільводоканал” Володимира Кузьми. Він сказав, що ситуація потребує вивчення, тому прокоментує її у понеділок, 19 жовтня.

Речник Нацполіції області Сергій Крета пообіцяв прокоментувати ситуацію після того, як буде проведена експертиза. 

Керівниця прес-служби міської ради Мар’яна Зварич розповіла, що питання, з якими мешканці звернулися до управління житлово-комунального господарства та муніципальної поліції не є їхньою компетенцією.

Источник

Новости Украины