Чому не можна надовго відмовлятися від миття автомобіля

Багато автомобілістів вважають, що догляд за своєю машиною – це суто естетична компонента, яка ніяк не впливає на характеристики транспортного засобу.

Однак це не так. Регулярне миття дає змогу автовласникам уникнути цілої низки проблем.

Експерти звернули увагу, що бруд, який скупчився на поверхні кузова автомобіля, з часом починає відігравати роль наждачного паперу – він провокує появу мікроподряпин на лакофарбовому покритті.

Також через потенційну наявність реагентів та інших хімікатів у міському пилу існує ризик руйнування фарби і пошкодження металу під нею через корозію. Найгірше, коли на авто потрапляють пташиний послід і деревний сік, які дуже агресивні до лакофарбового покриття.

Крім того, експерти зазначають, що забруднення лобового скла, фар і дзеркал погіршує огляд водієві. Якщо ж пил накопичується на радіаторі, то це додатково може спровокувати перегрів двигуна.

Мити машину рекомендується раз на два тижні. При цьому найкраще робити це в теплу погоду, але не на сонці, використовуючи м’яку тканину, а не губку. Також найкраще утриматися від використання лужних або інших агресивних хімікатів, обмежившись мильним розчином.

Новости Украины