Чому не варто викидати яєчну шкарлупу: лайфхак розумних господарів

Почему не стоит выбрасывать яичную скорлупу: лайфхак умных хозяев

Через початок повномасштабної війни в Україні багато родин втратили частину доходів, внаслідок чого почали не тільки економити, а й шукати альтернативні варіанти, наприклад, вирощувати овочі та зелень замість того, щоб купувати в магазині. І якщо ви не знаєте, які натуральні добрива можна застосовувати, щоб досягти кращого результату, зверніть увагу на яєчну шкаралупу. theLime вирішив докладніше розповісти, чому її не потрібно викидати і як використовувати.

Існує великий список продуктів, які можна використовувати як добрива. Особливе місце в цьому списку займає яєчна шкаралупа як універсальне натуральне добриво.

Справа в тому, що шкаралупа може допомогти підвищити родючість ґрунту. Це насамперед засіб, що знижує кислотність. Особливо якщо виникла потреба нейтралізувати не всю площу городу, а лише окремі ділянки.

До складу яєчної шкаралупи входять фосфор, калій, магній, кальцій, що легко засвоюється, сірка, алюміній, залізо. Зазначимо, що шкаралупа коричневих яєць містить більше мікро- та макроелементів, ніж шкаралупа білих яєць.

Сім'я із трьох осіб за рік може накопичити до 6 кг цінної сировини. Як правило, цього достатньо для нейтралізації кислотності ґрунту на 12-15 квадратних метрів.

Для яких рослин можна застосовувати таке добриво? Це сподобається рослинам, які віддають перевагу лужній реакції грунту: болгарським перцям, баклажанам, томатам, будь-яким видам капусти, віддячать хорошим урожаєм за внесення подрібненої шкаралупи смородина, мускатна диня, цибуля, салат-латук, буряк, шпинат.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2023-01-04/pochemu-ne-stoit-vyibrasyivat-yaichnuyu-skorlupu-layfhak-umnyih-hozyaev/49708

 

 

Джерело

Новости Украины