Чому світло вимикають не за графіком або невчасно — пояснення обленерго

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Центр Чернівців під час відключення електроенергії. Фото: Instagram/didrux

У Чернівецькій області продовжують погодинні відключення електроенергії за графіком. Якщо світло вимикають не за графіком або невчасно — це може бути пов'язано з плановими чи аварійними ремонтами.

Про це Суспільному повідомили в пресслужбі Чернівціобленерго.

Зараз в області застосовують погодинні відключення за графіком. Постачання намагаються відновлювати вчасно, втім можливі затримки через технічні причини.

"Є певний механізм, щоб увімкнути та вимкнути електроенергію. Це не просто натиснути на кнопку", — розповіли в обленерго.

Якщо електроенергію вимкнули не за графіком, це може бути пов'язано з ремонтом. У такому разі в обленерго радять телефонувати на гарячу лінію, щоб дізнатися причину відключення.

"Якщо сталося аварійне відключення — люди подають заявку. Якщо планове — їм повідомлять, що на лінії проводять планові роботи" — повідомили в обленерго.

Колцентргаряча лінія Чернівціобленерго працює цілодобово, зателефонувати можна за телефонами:

  • (0372) 584-980
  • (099) 230-99-00
  • (067) 230-99-00

Що відомо

  • У Чернівцях при відключенні електрики зможуть подавати воду впродовж десяти годин. Також певний час роботу зможуть продовжити невеликі котельні, які живляться від генераторів.
  • 15 листопада по Україні російські військові випустили близько ста ракет, найбільше влучань зафіксували в центрі та на півночі країни. Це найбільш масований обстріл енергосистеми з початку війни, заявив міністр енергетики Галущенко.

Новости Украины