Чотирьох серійних квартирних крадіїв із Сум взято під варту

За клопотанням Сумської місцевої прокуратури рішенням суду чотирьом підозрюваним у квартирних крадіжках обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу в розмірі близько 180 тис грн для кожного.

Мова йде про чотирьох жителів обласного центру, яких співробітники поліції затримали в м. Суми 2 квітня 2020 року під час скоєння чергової крадіжки в одній з квартир п’ятиповерхового будинку по вул. Серпневій. Встановлено, що до квартири крадії потрапили, підібравши ключ до замка вхідних дверей. Обшукавши помешкання, зловмисники із цінностей знайшли лише чоловічий годинник і вже збиралися залишити місце злочину, однак їм завадила поліція.

У затриманих на місці злочину правоохоронці, окрім викраденого годинника, також вилучили рукавички, ключі, банківські картки, гроші. Водночас за місцем проживання кожного з фігурантів виявлено ювелірні вироби, мобільні телефони, ноутбук, електроінструменти тощо.

Всі четверо – місцеві жителі, двом з яких по 28 років, а іншим – 27 та 34. Наразі зібрано докази щодо причетності затриманих до трьох квартирних крадіжок у м. Суми, однак досудове слідство триває, встановлюється точна кількість злочинів.

Дії чоловіків кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 та ч. 2 ст. 15/ ч. 3 ст. 185 (крадіжка та замах на крадіжку, поєднані з проникненням у житло) КК України. За скоєне підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Источник

Новости Украины