«Ці люди для нас – ворожі елементи» – окупанти забороняють мелітопольцям спілкуватися з родичами

"Эти люди для нас – враждебные элементы" – оккупанты запрещают мелитопольцам общаться с родственниками

Мешканці Мелітопольщини вже майже півтора року живуть у російській окупації. Для проукраїнськи налаштованих громадян перебування на "звільненій" території стає дедалі нестерпнішим. 

Російські фашисти позбавили мелітопольців будь-яких прав, залишивши лише зобов'язання. А зобов'язані місцеві жителі цілком коритися загарбникам. Рашисти прагнуть контролювати все: від пересування людей до кола їхнього спілкування.

Днями військові рф робили чергову "зачистку" в приватному секторі на Юрівці — проводили обшуки в будинках місцевих жителів. Цього разу, крім повного огляду домоволодінь, окупанти ще примушували місцевих мешканців розповідати про всіх родичів, які нині проживають на підконтрольній Україні території. Від мелітопольців вимагали назвати адресу, номер телефону, місце роботи, дату виїзду з міста їхніх близьких. 

— Наостанок один із військових сказав: "Я б на вашому місці добре подумав, з ким ви розмовляєте і що кому говорите. Ці люди для нас — ворожі елементи. І факт вашого спілкування з ними говорить про те, що ви теж на боці України, а може навіть таємно працюєте на ворога, — розповідає місцева мешканка. 

Мелітопольці не розуміють, що їм тепер робити: не розмовляти з близькими людьми? Люди налякані, але водночас вкрай обурені. Вони й так живуть як у в'язниці, слова сказати не можуть, а телефонні розмови з рідними — чи не єдина радість життя в окупації. Але навіть її рашисти хочуть у них відібрати.

Джерело

Новости Украины