«Цікава фізкультура»: Олексій Качан з Вінниччини увійшов в десятку кращих вчителів України

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Вчитель Олексій Качан проводить урок фізкультури. Суспільне Вінниця

На уроках фізкультури в ігровій формі Олексій Качан заохочує дітей до здорового способу життя. Займається Олексій Качан з учнями молодшої школи. Каже, його кредо: "Дитина повинна радіти кожній хвилині на уроці".

"В нас є інвентар — це багато ігрових парашутів різних модифікацій, драбини, сніжки, комети, пісочниці, технічні складні прилади, такі як віртуальна реальність, ігрова консоль, ми танцюємо з різними країнами світу і змагаємося прямо з залу з іншими учнями. Намагаємося всім показати, яким може бути сучасним урок фізичної культури", — пояснив учитель.

За версією Global Teacher Prize Ukraine 2024 Олексій Качан увійшов у топ-10 кращих вчителів України. Загалом, заявок цьогоріч подали 3 000 педагогів.

"Я зрадів, думав, що це вже моя перемога, бо я один подав заявку з Вінниччини з предмету фізична культура. Потім були додаткові питання про шкільне життя, оголосили, що я пройшов у ТОП- 10, дуже зрадів. Буде обрано 3 лауреати, але я і так радий цьому, бо 10 — це вже досягнення. Ми увійшли в сім’ю глобалістів і це вже круто", — вважає Олексій Качан.

Вчитель Олексій Качан проводить урок фізкультури. Суспільне Вінниця

Наталія Левицька каже, що за колегу рада.

"Нова українська школа — це сучасні діти, вони хочуть чогось нового, цікавого, яскравого. І ми маємо їм це зараз дати, а в Олексія Анатолійовича виходить це на всі 100%. В нього для цього є устаткування, методика, і найголовніше — любов до дітей. Днів, коли є фізкультура, вони чекають найбільше", — сказала вчителька молодших класів Наталія Левицька.

Кінцеві результати конкурсу Global Teacher Prize Ukraine 2024 будуть оголошені 5 жовтня. Серед претендентів оберуть трійку кращих. Призовий фонд виграшу — мільйон гривень. Їх у разі перемоги Олексій Качан планує витратити на реалізацію освітнього проєкту.

"Якщо виграю мільйон гривень, то свою мрію втілю у життя і зроблю освітню ідею, а саме — національний марафон "Цікава фізкультура", де ми будемо по областях їздити і демонструвати, якою може бути сучасна фізкультура", — розповів Олексій Качан.

Новости Украины