«Ціляться по інфраструктурі»: тисячі жителів Києва залишилися без світла через обстріл РФ, — ДТЕК

Унаслідок обстрілу Києва тисячі людей залишилися без світла, Фото: Відкриті джерела | Унаслідок обстрілу Києва тисячі людей залишилися без світла,

За словами директора компанії Дмитра Сахарука, росіяни почали обстрілювати енергетику України, як це було минулої осені та взимку. Ймовірно, масовані атаки повторяться.

Related video

У четвер, 21 вересня, російські окупанти здійснили ракетний обстріл Києва та Київської області. Унаслідок атаки було пошкоджено енергомережі. Багато жителів залишилися без електроенергії. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

Він підтвердив, що під час ворожої атаки, яка сталася вчора в Києві та його околицях, відбулися відключення електропостачання.

Важливо Початок зимового терору? Наскільки в Україні захищені енергооб'єкти та чи знеструмлять міста ракети РФ

«Так. Були пошкоджені мережі в Києві та Київській області. У Київській області вимикалося близько 3 тисяч споживачів. У Києві — близько тисячі. Протягом години ми загоювали споживачів і потім протягом дня ремонтувалися», — сказав він.

Сахарук висловив припущення, що російські сили почали атакувати енергетичну інфраструктуру України, як це відбувалося минулої осені та зими. Він також не виключив можливість повторення подібних атак у майбутньому.

«По суті це вже так зрозуміло, що дійсно починається. Дійсно вони ціляться по інфраструктурі. І я думаю будуть робити це далі», — сказав директор ДТЕК.

Обстріл Києва 21 вересня: що відомо

У Києві внаслідок ранкової атаки РФ постраждали семеро людей.

«У Дарницькому районі медики госпіталізували 18-річну дівчину та 9-річну дитину (дівчинку). З будинку поруч з інфраструктурним об’єктом, куди впали уламки. Рятувальники гасять пожежу на СТО. Горять також 2 машини. Вибито вікна у двоповерховому будинку поруч. Також постраждав заклад профтехосвіти. Учні були в укритті, серед них постраждалих немає», — повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Згодом очільник столиці оновив інформацію про постраждалих. Їхня кількість зросла. Трьох із них госпіталізували, зокрема й 9-річну дівчинку.

«За уточненими даними медиків, у Дарницькому районі постраждали 7 осіб. Троє з них у лікарнях міста. Четверо отримали допомогу на місці», — поінформував Кличко.

Атака на столицю тривала протягом двох годин. Попередньо з приблизно 10 літаків стратегічної авіації Ту-95МС випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55.

Новости Украины