COVID-19: У Китаї потужний спалах епідемії, 37 млн хворих за один день – Bloomberg


COVID-19: У Китаї потужний спалах епідемії, 37 млн хворих за один день – Bloomberg

Фото — EPA

У Китаї зафіксовано найбільший спалах COVID-19 з початку пандемії. Як повідомляє Bloomberg, 20 грудня було офіційно зареєстровано майже 37 млн нових випадків захворювання за день.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Агентство повідомляє, що, за даними Національної комісії охорони здоров’я КНР, 20 грудня виявлено майже 37 млн нових випадків захворювання на коронавірус, а загалом за перші 20 днів грудня ним заразилися 248 млн жителів КНР, що становить близько 18% від усього населення країни.

До цього максимум захворювань COVID-19 – 4 млн хворих за одну добу – було зафіксовано у січні 2022 року.

За офіційними даними, в Китаї вакциновано від коронавірусу понад 90% населення, хоча серед людей похилого віку і в деяких інших групах цей показник приблизно вдвічі нижчий. Фахівці вважають фактором ризику також те, що в КНР дозволено щеплення лише китайськими вакцинами.

Агентство зазначає, що «не цілком зрозуміло, як китайський регулятор охорони здоров’я дійшов такої оцінки, оскільки на початку грудня країна закрила свою колись повсюдну мережу кабінок для ПЛР-тестування».

Крім того, наведена у протоколах засідання Нацкомісії оцінка категорично суперечить офіційним даним, згідно з якими 20 грудня зареєстровано лише 3049 нових випадків зараження.

  • Влада Китаю протягом майже трьох років дотримувалася політики «нульової толерантності» до COVID-19, тоді як більшість світу намагалася навчитися співіснувати з коронавірусом.
  • Наприкінці листопада 2022 року в Китаї почалися масові протести через занадто жорсткі антикоронавірусні обмеження. Після цього Пекін вирішив послабити жорсткість політики щодо стримування епідемії.

Джерело

Новости Украины