Данілов написав колонку про Росію майбутнього — репресії, «розкуркулення» бізнесу та заборона YouTube

Данілов написав колонку про Росію майбутнього - репресії, "розкуркулення" бізнесу та заборона YouTube

Фото: president.gov.ua

Секретар РНБО Олексій Данилов у колонці для «Української правди» прокоментував результати президентських виборів у Росії та описав, що її чекає у майбутньому. За словами Данілова, росіян очікують репресії, «розкуркулення» великого бізнесу та заборона YouTube.

—  Досягши максимум можливостей концентрації влади, отримавши мандат імперського типу «легітимності», путін пропонує росії шлях подальшого існування у форматі регресивного спрощення. Сам по собі подібний підхід стає загрозою існування російської державної системи, що надалі обов’язково призводить у дію процес саморуйнації або локалізації джерела загрози. Вірус путінізму почав стрімко розмножуватися і поширюватися, піднімаючи температуру організму до критичної, — написав Данілов.

У семи пунктах Данилов описав зміни, які відбудуться з Російською Федерацією у різних сферах. 

1. Репресії. «Приводи для арешту на кшталт 1937-го року – «зберігав фотографію Навального» – найближча російська реальність. Словосполучення «ворог народу» – в черзі на правозастосування».

2. «Яструбізація еліти». «Формування «команди прориву», яка дозволить досягнути поставлених цілей і складатиметься з «голодних і агресивних», а не «ситих і багатих». До її складу можуть увійти як умовні «молоді технократи», так і так звані «герої сво».

3. Націоналізація і перерозподіл. «В умовах постійного зменшення економічного пирога і заявленої путіним «несправедливої приватизації 90-х» під приціл влади підпадає великий бізнес, який має ризик бути поголовно розкуркуленим, не виключаючи людей з найближчого путінського оточення». 

4. Ідеологія. «росія впритул наблизилась до реальності фіксації на конституційному і законодавчому рівні певного ідеологічного конструкту фашизоїдного типу, в основі якого буде химерний мікс з ідей євразійства, «руського миру», ортодоксальної архаїки «традиційних цінностей» з приправою путінського історичного марення». 

5. Економіка перегрівання. «Зростання російської економіки є результатом безпрецедентних бюджетних витрат, які пов’язані з війною, але надалі ця модель призведе до стагнації», бо «танки не сіють і не жнуть».

6. Цифровий контроль. «Заборона використання сервісів vpn для обходу блокування, закриття YouTube, адміністрування контенту, модерація Інтернету, тотальне відстеження цифрового сліду громадян – природній шлях у процес становлення диктатур сучасного типу».

7. ФСБ-держава. «Формування на росії повноцінної диктатури силового типу з усевладдям спецслужб. Пов’язаного з цим переформатування поведінки громадян з пасивного спостерігача на активного співучасника, який має проявляти соціально дозволену активність – від мітингів до написання доносів». 

18 березня Центральна виборча комісія РФ оголосила, що Володимир Путін набрав 87,28% голосів та переміг на псевдовиборах. При цьому явка виборців нібито склала 77,44%. Суперники Путіна на виборах набрали менше 3% голосів. Всі кандидати у президенти Росії підтримують війну в Україні.

 

Джерело

Новости Украины