Де відпочити на Чернігівщині біля води: маловідомі локації

Коли мова заходить про літній відпочинок, навряд чи вам на думку спаде цей регіон України. Але так, тут також можна гарненько провести час. Моря, звісно, тут немає. Зате є озера, водоспади та річки.

Відео дня

Тож де провести вікенд — читайте нижче.

Блакитні озера

Розташовуються у селі Олешня Чернігівського району. Свою назву водойми отримали завдяки особливому складу води. Їхнє дно вкрите покладами кварцового піску, який використовують у скловарному виробництві. Саме він дає насичено блакитний відтінок, який змінюється залежно від освітлення.

Поруч знаходиться комплекс, де облаштували пляжі та підготували безліч розваг. Тут туристи можуть покататися на катамарані, сапі або зайнятися каякінгом. Поціновувачам активного дозвілля радимо орендувати велосипед. На залізному коні можна проїхати місцевістю та оглянути тутешній ліс. Малеча також знайде собі заняття до душі. Тут для них організували дитячу кімнату з аніматорами.

Територію поділили на три райони: Техас, Фінляндія та Каліфорнія. Тут можна обрати котеджі та будиночки різного типу. А ще є окремо виділена ділянка для мандрівників із наметами.

До речі, у населеному пункті працюють декілька продуктових магазинчиків. Тож запаси провізії можна зробити на місці.

Як дістатися?

Локація розміщується за 60 кілометрів від Чернігова. Доїхати до неї можна на власному автомобілі або автобусом, який відправляється від першої міської лікарні. Також сюди курсує електричка, яка йде до Горностаївки через Олешню. Якщо прямуєте сюди на машині, тримайте курс трасою М01.

Павлівський водоспад

Розташовується на річці Білоус, неподалік від центру міста, у районі Павлівки. Попри свої скромні розміри, він став справжньою перлиною для туристів. А ще цю природну атракцію полюбляють молодята. І недарма. Світлини тут виходять напрочуд красиві.

Цікавий факт: водойма виникла внаслідок обвалу бетонного містка на гідротехнічній споруді.

До речі, купатися тут можна. Але є маленьке «але». Внизу знаходиться слизьке каміння, тож будьте обережні.

Як дістатися?

Можна скористатися автобусом, який курсує за маршрутом Чернігів – Славутич або ж власним автотранспортом. Якщо відправляєтеся машиною з Чернігова, їдьте трасою Р56.

Озеро Підкова

Розміщується неподалік сіл Деснянське та Тиманівка, у межах Коропського району. Свою назву водойма отримала завдяки незвичній формі. Існує легенда, що її води наділені магічною силою, яка притягує щастя. Але щоб удача прилипла до вас, необхідно скупатися. Просто помочити ніжки — не подіє.

Інфраструктура тут відсутня, тому варто заздалегідь подбати про перекус. А щоб гарненько відпочити, радимо взяти із собою намет та залишитися тут на кілька днів.

До речі, локація входить до Мізинського Національного природного парку, який знаходиться на берегах річки Десна. Тому тут переважають густі соснові і мішані ліси та квітучі луки. А ще, під час дослідження, археологи тут знайшли музичні інструменти, які виготовлені з бивнів мамонта.

Щоб дізнатися більше про околиці, рекомендуємо відвідати осередок збереження старожитностей. Тут є кімната присвячена історії краю. А також підніміться на Пузиреву гору — найкращий оглядовий майданчик.

Як дістатися?

Відстань від Чернігова складає 150 кілометрів. Найкращий спосіб — власний автомобіль. Їдьте трасою Е95/М01. Також з автовокзалу міста курсують автобуси. Про розклад дізнавайтеся заздалегідь у касі.

Золотий берег

Найпопулярніший пляж Чернігова на березі Десни. Щороку він проходить відповідну атестацію комунальними службами міської ради. Перед відкриттям тут проводять підготовчі роботи: завозиться пісок, прибирають територію, а водолази здійснюють огляд дна. Зазвичай купальний сезон відкривається з середини червня. 300-метрове узбережжя обладнали усім необхідним для комфортного відпочинку: від спортивних майданчиків до торгових точок. Також тут розміщуються туалети, душові, роздягальні та пост рятувальників.

Як дістатися?

Доїхати сюди можна громадським транспортом. Сідайте на маршрутне таксі № 26. Паркувати автомобілі дозволено лише на спеціальній платній стоянці.

Озеро Стибин

Розташовується на південь від села Савин у Козелецькому районі. Про походження гідрологічної пам’ятки говорять досі. Існує легенда, що нечиста сила забрала частину землі, а вирву заповнила водою. А ще місцеві мешканці вважають, що водойма має цілющі властивості, адже лікує різноманітні захворювання шкіри.

Тут переважає піщаний пляж із пологим спуском. Глибина озера сягає близько 18 метрів. Інфраструктура тут відсутня, тому візьміть із собою усі необхідні речі.

До речі, неподалік розміщується ще одне озеро — Варяги. Це ідеальне місце для риболовлі. Тож прихопіть вудочки та наживку.

Як дістатися?

Локація знаходиться за 90 кілометрів від Чернігова. Для максимального комфорту радимо скористатися власним авто. Від міста тримайте курс трасою Е95/М01. Однак, якщо немає такої можливості, доїхати можна й автобусом.Про рейси треба завчасно дізнаватися у касі місцевого автовокзалу.

Плануйте подорож і гайда відпочивати!

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело

Новости Украины