Депутат партії Шольца проти танків Німеччини для ЗСУ – пропонує «поговорити про мир» з Росією


Депутат партії Шольца проти танків Німеччини для ЗСУ – пропонує "поговорити про мир" з Росією

Михаэль Мюллер (скриншот из эфира)

Правляча Соціал-демократична партія Німеччини, за словами члена комітету Бундестагу із зовнішньої політики Міхаеля Мюллера, не має наміру змінювати позицію щодо ненадання Україні танків Leopard. Про це німецький депутат заявив в ефірі передачі Morgenmagazin каналу ARD.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Наша позиція у зовнішній політиці гарантовано залишиться незмінною: у цьому питанні не може бути жодних непродуманих одноосібних кроків», – сказав член СДПН.

Він заявив, що союзники по НАТО США та Франція, у яких теж є подібні до «леопардів» танки Abrams та Leclerc, також не передають їх Силам оборони України.

Німеччина хоче «у будь-якому разі продовжувати уникати перетворення НАТО у сторону прямої війни» проти РФ, наголосив Мюллер, додавши, що «це в наших інтересах».

«Це [передача танків ЗСУ] була б ескалація, яку ніхто з нас не хоче собі уявити, якби НАТО стало стороною прямої війни проти Росії», – сказав він. Політик заявив, що з нинішніми обсягами постачання озброєнь Україна нібито «може бути успішною у цій війні навіть без Leopard».

Читайте також: Подоляк про удари РФ: Хтось ще хоче зберегти обличчя Путіну та «не допустити ескалації»?

Україна та деякі її союзники не розуміють, чому Німеччина може передавати ЗСУ самохідні артилерійські установки PzH 2000, снаряди та інше озброєння/боєприпаси, не стаючи водночас «стороною війни», але при цьому відмовляється від постачання танків і бойових машин піхоти.

На думку Мюллера, «важливо… завжди пропонувати поговорити» про мирну угоду «або, принаймні», про перемир’я.

Депутат правлячої у ФРН партії розкритикував партнерів по коаліції, заявивши: «Дуже шкода, що Зелені та ВДП цього не розуміють». «Було б добре, якби й у МЗС розуміли, що потрібні контакти та канали зв’язку» з росіянами, додав Мюллер.

  • Наприкінці 2022 року голові Міноборони Австрії було «незрозуміло, чи буде переможець» у цій війні; вона натякнула, що треба натиснути на Україну.
  • Окрім того, лідер партії канцлера Шольца сподівається, що росіяни «схаменуться», на що йому відповіли: «Живе у казковому світі».
  • Сам канцлер заявив у грудні, що після війни «РФ залишиться найбільшою країною в Європі», а «торговельні зв’язки відновляться».
  • Після відвідин України у 2022 році президент ФРН Штайнмаєр звернувся до німців: закликав їх до «духу опору, сили та волі протистояти РФ».

Читайте також: У США заговорили про переговори України та РФ. Що це означає і чи можливий «шантаж зброєю»

Джерело

Новости Украины