Депутатам міської ради на Рівненщині під час сесії вручили повістки

За інформацією: Суспільне Рівне.

Депутатам у Дубні вручили повістки. Суспільне Рівне

Представники Дубенського ТЦК на Рівненщині 14 червня прийшли на сесійне засідання міської ради. Вони принесли повістки для чотирьох чинних депутатів міської ради та одного депутата з попереднього скликання.

Про це повідомили кореспонденти Суспільного з зали засідань Дубенської міської ради.

Двоє представників Дубенського ТЦК та СП прийшли до зали засідань міської ради під час 75-ї сесії.

Тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника ТЦК та СП майор Михайло Прудніков звернувся до присутніх в залі:

"Прошу підійти до мене для вручення повісток для уточнення облікових даних: Руслан Мосійчук, Микола Стрільчук, підполковник Роман Дворжак, Юрій Момотюк, Валерій Гусарук".

Представники Дубенського ТЦК та СП вручають повістки депутатам. Суспільне Рівне

Юрій Момотюк — депутат з попереднього скликання міської ради. Четверо інших — депутати нинішнього восьмого демократичного скликання. На засіданні під час вручення повісток були лише двоє: Роман Дворжак та Микола Стрільчук.

"Я одним із перших в Дубні оновив свої військово-облікові дані, у мене про це є відповідний витяг. Але оскільки мені дали повістку, щоб у понеділок, 17 червня, о 09:00 з'явитися у військкоматі, то я, звичайно, піду", — прокоментував Микола Стрільчук.

Зліва на фото — депутат Дубенської міської ради Микола Стрільчук. Суспільне Рівне

Як розповіла керівниця ЦНАПу в Дубні Вікторія Хорупанська, оновлювати дані у ЦНАПі почали вчасно — з 18 травня. Вона підтвердила, що депутат Микола Стрільчук того дня першим скористався цією послугою.

"У ту суботу, 18 травня, я особисто чергувала в ЦНАПі. Першим, хто оновив у нас свої дані, був депутат Микола Стрільчук. Ми, можна сказати, тренувалися на ньому. Реєстр в той день працював чудово, навантаження не було. Микола Стрільчук отримав в руки витяг про оновлення даних", — додала Вікторія Хорупанська.

Зі слів керівниці, майже за місяць орієнтовно 520 військовозобов'язаних з Дубна подали дані через ЦНАП. Кількість охочих оновити у них дані постійно збільшується. Вона зауважила, що працівники ТЦК, щоб зменшити у себе черги, також пропонують людям оновлювати дані через ЦНАП.

Зліва на фото — міський голова Дубна Василь Антонюк. Суспільне Рівне

Після завершення сесійного засідання міський голова Дубна Василь Антонюк прокоментував появу ТЦК на сесії:

"Я був шокований цим візитом і що зачепили тих, кого я не хотів би, щоб їх зачепили. Як на мене, такі дії ТЦК — неправильні, вони поступили не по-чоловічому. Я проти того, щоб чіпати депутатів, їх у нас і так не багато".

Депутати Дубенської міської ради. Суспільне Рівне

Згодом у Facebook депутат Руслан Мосійчук, якого не було на засіданні, написав, що ще 19 травня 2024 пройшов ВЛК.

Скрин переписки депутатів у Facebook. Суспільне Рівне

Новости Украины