Депутати Дніпропетровщини перерозподілили бюджет області на 2024 рік. На що виділили кошти

За інформацією: Суспільне Дніпро.

Сесія Дніпропетровської обласної ради . Дніпропетровська обласна рада

У Дніпрі відбулася 21-ша сесія Дніпропетровської обласної ради. Серед питань, які розглянули депутати, були зміни до бюджету області на 2024 рік.

Про це йдеться на сайті установи.

Додаткові 162,1 мільйона гривень депутати виділили на допомогу Силам оборони та рятувальникам. Загалом за 2024 рік на підтримку військових було спрямовано 1,2 мільярда гривень, що становить 28,5% від бюджету регіону.

18 мільйонів спрямували на підтримку прифронтових громад. З них 10 мільйонів передали Павлограду, сім мільйонів – Покрову, та мільйон — Личківській громаді.

Також 73 мільйони гривень направили на будівництво та облаштування укриттів у закладах освіти, медицини та соціальних установах.

На реконструкцію будівлі головного корпусу "Криворізької міської клінічної лікарні №2" (Тисячка) виділили 195 мільйонів. Загалом на підтримку медзакладів з бюджету регіону направили 446,9 мільйона гривень.

"525 мільйони гривень підуть на забезпечення житлом окремих категорій населення, зокрема наших захисників та їх рідних. 131,5 мільйона гривень виділили на придбання шкільних автобусів. 86 мільйонів гривень – на житло для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, людей з їх числа. Два мільйони гривень на оздоровлення дітей пільгових категорій", — йдеться у дописі.

Проголосували й за стипендії для олімпійців та паралімпійців. Обласна стипендія для олімпійських спортсменів та їхнії тренерів становить 2,6 мільйона гривень, для паралічів та їхніх тренерів — 12,4 мільйона гривень.

Чемпіони та учасники Олімпійських та Паралімпійських ігор отримають:

  • за перше місце – 700 тисяч гривень;
  • за друге – 500 тисяч гривень;
  • за третє – 300 тисяч гривень;
  • за четверте місце – 150 тисяч гривень.

Усім іншим учасникам виплатять по 100 тисяч гривень. Тренери призерів отримають 50% від виплати своїх спортсменів, тренери стипендіатів у 150 тисяч гривень – 30%.

Читати ще

Читати ще У Дніпрі внесли зміни до бюджету області на 2024 рік. Як розподілили кошти

Новости Украины