Депутати погодили низку господарчих та кадрових питань, необхідних для подальшої роботи комунальних підприємств та закладів в умовах воєнного стану

Відбулося засідання координаційно-дорадчої ради з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області при голові обласної ради Олені Жук.

До порядку денного засідання було включено два десятки питань, переважна більшість з яких стосувалася погодження штатних розписів. Зокрема йдеться про зміни, викликані виробничою необхідністю в межах фонду оплати праці. А також погодження змін до кошторисів у зв’язку з отриманням гуманітарної допомоги, кадрових призначень тощо. По кожному з них члени координаційно-дорадчої ради прийняли колегіальні рішення.

Крім того, учасники засідання розглянули лист НСЗУ щодо призупинення оплати по договорах про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій деяких КНП Запорізької обласної ради, що наразі перебувають на непідконтрольній території. Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Наталія Авраменко доповіла про ситуацію в області й висловила свої пропозиції щодо організації роботи комунальних медичних закладів в умовах воєнного стану. Зокрема, щодо порядку дій у випадку погіршення ситуації на лінії фронту, надання медичної допомоги населенню в складних умовах тощо.

Начальник управління юридичного забезпечення діяльності ради Єгор Мороз доповів присутнім про стан виконання рішення обласної ради «Про припинення КП «Готель Україна» шляхом приєднання до КП «Універс». Своєю чергою директор підприємства Сергій Мазуренко надав інформацію про жахливий стан матеріально-технічного забезпечення готелю, який залишився у спадок від попереднього керівництва. Наразі готель не має належної системи водопостачання, опалення, необхідних меблів тощо. За словами доповідача, готель цинічно розграбували, техніку залишили без електронного устаткування чи електропроводки. Члени координаційно-дорадчої ради доручили правонаступнику – КП «Універс» – звернутися до правоохоронних органів щодо розшуку винних у розкраданні готельного майна та притягнення їх до відповідальності.

Учасники координаційно-дорадчої ради також заслухали доповідь про результати перевірки КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти». За словами начальника управління юридичного забезпечення діяльності ради Єгора Мороза, наразі інститут не має ліцензії на виконання діяльності як вищий навчальний заклад, внаслідок чого виникають розбіжності в статутній діяльності. Є також інші зауваження щодо діяльності закладу. Депутати запропонували спільно з Департаментом освіти і науки ЗОВА розробити концепцію розвитку інституту з тим, аби надалі депутати могли визначитися із обсягами фінансування вишу коштом обласного бюджету.

Підбиваючи підсумки засідання, голова обласної ради Олена Жук подякувала учасникам наради за оперативність у вирішенні важливих питань, а керівникам комунальних підприємств за роботу в складних умовах.

— Знаю, що ви робите все можливе і неможливе, аби забезпечити ефективну роботу підприємств, надання важливих соціальних, медичних послуг для мешканців міста та області. Сьогодні у кожного свій фронт. Завдяки ЗСУ ми маємо можливість виконувати свої обов’язки перед громадою та Батьківщиною, наближаючи нашу спільну перемогу, — наголосила Олена Жук.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины