Держприкордонслужба повідомила про збиття Су-25 з ПЗРК біля Авдіївки

Держприкордонслужба повідомила про збиття Су-25 з ПЗРК біля Авдіївки

Фото: t.me/DPSUkr

Бійці підрозділу Державної прикордонної служби, які у складі Сил оборони України стримують атаки російсько-окупаційних військ на Авдіївському напрямку, знищили російський літак Су-25. Про це 29 жовтня речник ДПСУ Андрій Демченко розповів в коментарі “Українській правді”.

За словами офіцера, розрахунок переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) прикордонного підрозділу збив ворожий бойовий літак біля Авдіївки. За попередньою інформацією, це штурмовик Су-25.

— Зенітна ракета, випущена прикордонниками з переносного комплексу, уразила повітряну ціль. Літак противника задимівся, почав втрачати висоту й зник за обрієм, — сказав речник Державної прикордонної служби України.

Речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун розповів в ефірі телемарафону в неділю, що Авдіївка стала найбільшою поразкою росіян щодо кількості втрат. З 10 жовтня, коли Росія почала наступати на Авдіївку, загальні втрати РФ на Донеччині у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» склали майже 6,5 тисяч осіб. Знищено 100 танків та майже 250 одиниць іншої бронетехніки. На Авдіївському напрямку зараз окупанти мають до 40 тисяч осіб.

Джерело

Новости Украины